Nu ajung patru puncte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu ajung patru puncte!
Nu ajung patru puncte!

Doar dacă batem Serbia şi Feroe vom rămâne sigur în urna a doua valorică. Un egal sau un eşec în deplasarea din Serbia i-ar pune pe tricolori în situaţia neplăcută de a sta cu ochii pe rezultatele din celelalte grupe de calificare.

Oficialii naţionalei au recunoscut că miza ultimelor două etape din actualele preliminarii este una pe termen lung, şi anume asigurarea unui parcurs mai uşor în viitoarea campanie, pentru Europeanul din 2012. Mai exact, menţinerea între primele 18 echipe europene, într-o ierarhie bazată pe rezultatele din ultimele trei cicluri (preliminarii plus turnee finale). România ocupă acum locul 18, ultimul care permite intrarea în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor de calificare pentru CE.

Conform site-ului football-rankings.info, pentru a păstra această poziţie, României nu îi ajung patru puncte din confruntările cu Serbia şi cu Feroe! Am putea fi depăşiţi de israelieni dacă aceştia vor câştiga meciurile cu Moldova şi cu Elveţia.

În acest caz, salvarea tricolorilor ar putea veni doar dacă Slovacia pierde cel puţin una dintre ultimele două partide, cu Slovenia şi cu Polonia. România este dezavantajată şi de faptul că nu mai poate ajunge la „baraj“ (echivalent cu alte două meciuri în plus), acolo unde ar putea fi în schimb atât Israelul, cât şi Slovacia.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite