FOTBAL: Petrescu: "Nu dezamăgim cu Ragers!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a spus într-un interviu acordat cotidianului The Scottish Sun, că jucătorii echipei pe care o antrenează nu vor dezamăgi în meciul cu Glasgow Rangers de marţi, din grupele Champions League, informează Mediafax.

"Unirea nu are mulţi suporteri la Bucureşti, iar toată populaţia Urziceniului n-are cum să vină la meciurile noastre. Cred că am fi avut mai multă lume dacă jucam în Austria în Champions League, decât să evoluăm pe un stadion jumătate gol, dar UEFA a spus nu. Toţi adversarii noştri vor beneficia de acest avantaj. Meciul cu Rangers? Dacă cineva în Anglia sau Scoţia îmi dă o şansă, sunt sigur că nu va fi dezamăgit", a spus Petrescu.

Tehnicianul campioanei României nu caută jucători care joacă pentru echipe celebre, preferă oamenii care trag din greu la antrenamente şi care nu se dau în vânt după distracţii.

"Am jucat opt ani în Anglia şi n-am fost niciodată un turist. Unii jucători străini vor doar bani, dar eu voiam să fiu pe teren toată ziua, aşa sunt şi ca antrenor. Pentru un club ca al nostru, să iei campionatul e un miracol. Bugetul Stelei e de cinci ori cât al nostru. E greu pentru Unirea să atragă jucători mari. Nu ar vrea să vină aici, iar dacă ar veni singurul lucru care i-ar interesa ar fi banii, iar asta nu e motivaţia corectă. Eu caut jucători care nu joacă pentru echipe celebre, prefer oameni de familie, care nu sunt interesaţi de distracţii, vreau oameni care să tragă din greu la antrenamente, iar apoi să se relaxeze acasă cu familia", a spus Petrescu.

Dan Petrescu scoate în evidenţă cum era el ca jucător, şi vrea ca şi jucătorii săi să fie la fel.

"Plecam ultimul de pe terenul de la antrenament şi vreau să am acelaşi stil de jucători, care să dea totul. A fost ceva fantastic pentru România să câştigăm campionatul. Publicul de pretutindeni a fost bucuros pentru noi, toată lumea îşi dorea ca noi să câştigăm, până şi fanii Stelei. Nu am vrut implicări ale conducerii, aşa cum fusese până să vin la Unirea, i-am spus patronului că stau aici atât timp cât mă lasă să-mi fac treaba. Sigur, e un club mic, dar e ca o familie unde poţi munci fără presiunea patronului, aşa cum se întâmplă la alte cluburi", a comentat el.

Actualul director sportiv al FRF, Daniel Prodan, a fost jucătorul lui Glasgow Rangers între 1998-99, iar în tricoul Stelei a marcat împotriva scoţienilor, în Champions League. Prodan spune despre Dan Petrescu că este cel mai bun "jucător" al Unirii Urziceni.

"A fost o perioadă grea pentru mine la Glasgow, am suferit patru operaţii la genunchi şi nu prea am putut juca. A fost o mare dezamăgire pentru mine. M-am simţit însă extraordinar acolo şi de aceea în inima mea Rangers va avea mereu o parte rezervată. Va fi greu pentru Unirea la Glasgow, nu adesea se întâmplă ca o echipă de top să piardă două meciuri la rând acasă. Știu cât de fierbinte va fi publicul, iar acesta va fi un test pentru echipa lui Dan Petrescu. Unirea nu are vedete în echipă, dar are o mentalitate de grup extrem de puternică. De fapt, cel mai important jucător al lor e însuşi Dan Petrescu. E un antrenor excelent, echipele pe care le conduce sunt foarte bine organizate şi joacă până la ultimul fluier. Oricum, Rangers e favorită", a spus Prodan pentru site-ul oficial al UEFA, citat de Mediafax

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite