Noul selecţioner al Lituaniei e născut în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul ungur născut în România, Csaba Laszlo, a fost numit în funcţia de selecţioner al Lituaniei, în locul lui Raimondas Zutautas, a anunţat, miercuri, Federaţia Lituaniană de Fotbal, citată de AFP.

"Laszlo este cel mai bun candidat având în vedere experienţa sa, iar strategia propusă este extrem de profesionistă", a declarat Liutauras Varanavicius, preşedintele federaţiei, într-un comunicat.

Csaba Laszlo, 47 de ani, s-a născut la Odorheiu Secuiesc şi a jucat fotbal la câteva echipe româneşti (Progresul Odorhei, FC Unirea Cristur) doar la nivel de copii şi juniori. La 18 ani, a plecat în Ungaria, iar mai târziu în Germania, cea mai importantă echipă la care a jucat fiind Bayer Uerdingen (1989-1990).

Csaba Laszlo şi-a început cariera de antrenor în Germania, la Blau-Weiss Kerpen. Au urmat TuS Grevenbroich şi Borussia Monchengladbach II (unde l-a descoperit, printre alţii, pe actualul internaţional german Marcell Jansen). În ianuarie 2004, a devenit asistentul selecţionerului Ungariei, Lothar Matthaus. Tot în Ungaria a mai antrenat Ferencvaros Budapesta şi FC Sopron, iar apoi a fost selecţioner al Ugandei (2006-2008), unde presa locală l-a poreclit "Omul miracol". În 2008, Csaba Laszlo a ajuns la formaţia scoţiană Heart of Midlothian Edinburgh, iar apoi la Charleroi în Belgia, de unde a fost demis în 2011.

Lituania va evolua în compania echipelor Greciei, Slovaciei, Bosniei, Letoniei şi Liechtenstein, în grupa de calificare pentru Cupa Mondială din 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite