Nord-coreenii, ameninţaţi cu excluderea de către FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Fotbal va demara o anchetă după ce au apărut informaţii conform cărora jucătorii nord-coreeni participanţi la Campionatul Mondial din Africa Sud au fost torturaţi şi umiliţi public după ce selecţionata asiatică s-a făcut de râs la turneul final.

Aflat în Singapore, preşedintele forului mondial, Sepp Blatter, a anunţat deschiderea unei anchete în legătură cu tratamentul aplicat jucătorilor antrenaţi de Kim Jongh Hun. Radio "Free Asia" a lansat informaţiile conform cărora jucătorii nord-coreeni au fost criticaţi şi umiliţi public timp de şase ore în faţa unui public format din muncitori,ţărani şi studenţi, apoi au fost trimişi la muncă silnică pe un şantier.

De tratament au scăpat Jong Tae-Se şi Ang Yong-Hak, ambii jucători fiind născuţi în Japinia şi având şi cetăţeni niponă.

Dacă se va dovedi că toate aceste informaţii sunt adevărate, Coreea de Nord ar putea fi suspendată de către FIFA din toate competiţiile.

Coreea de Nord a încasat la Mondial trei înfrângeri, 1-2 cu Brazilia, 0-7 cu Portugalia şi 0-3 cu naţionala Coastei de Fildeş. Dintre aceastea, tocmai meciul cu Portugalia a fost transmis în direct în Coreea de Nord, enervându-l la culme pe dictatorul Kim Jong-il.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite