Nord contra Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Becali a admis ca Steaua să fie încurajată în „Groapă” de galeria de la Peluza Nord. La derby-ul de astăzi dintre Dinamo şi Steaua, ambele galerii sunt pornite împotriva conducătorilor.

Clubul Dinamo a acceptat ieri să acorde Stelei biletele pentru galerie pe care conducătorii roş-albaştrilor le refuzaseră joi. Dinamo a pus tichetele în vânzare pentru propriii suporteri, dar Gigi Becali, patronul Stelei, s-a răzgândit în ultimul moment şi a acceptat biletele.

El s-a întâlnit joi seară cu liderii galeriei de la Peluza Nord, care, conform latifundiarului, s-au dezis de fanii care l-au înjurat pe Becali la meciul cu Gloria Buzău. „Am avut azi o discuţie cu şefii galeriei şi mi-au spus că cei de la Peluza Sud sunt de vină fiindcă am fost înjurat”, a spus Becali la sport.ro.

Fanii de la Peluza Sud sunt cunoscuţi în Ghencea ca fiind independenţi, ei plătindu-şi deplasările şi biletele la meciuri. În urma acordului dintre cele două cluburi, steliştii vor beneficia de 676 de bilete la meciul din această seară, adică 5 la sută din capacitatea stadionului „Dinamo”. Fanii dinamovişti care au apucat să cumpere bilete dintre cele rezervate steliştilor vor fi îndrumaţi de organizatori spre alte sectoare.

Ultimatumul lui Gigi Becali

Gigi Becali a avertizat că, dacă va continua să fie înjurat la meciurile de pe teren propriu, va închide Peluza Sud, unde se află cei mai mulţi contestatari ai săi: „Asta a fost ultima discuţie a mea cu suporterii. Eu nu sunt nici Borcea, nici Turcu.

 Becali nu se ceartă cu nimeni şi nu se bate, ci respectă legea. Conform legii, dacă se aduc injurii anumitor oficiali, se pot închide acele sectoare. Pot închide peluzele sau nu le pot închide”.

Liderul galeriei de la Peluza Sud, Alexandru Tofan, i-a răspuns patronului: „E o greşeală foarte mare a lui Gigi Becali. Va începe un război mare cu noi, va fi foarte rău pentru el. Steaua o să rămână fără suporteri de acum încolo”.

Nici galeria lui Dinamo nu se află în relaţii prea bune cu şefii clubului. După incidentele de la Nijmegen, în urma cărora clubul din „Ştefan cel Mare“ a fost amendat de UEFA, conducătorii au criticat dur suporterii care au răspuns prin mesaje şi insulte la adresa şefilor clubului.

Casă închisă la derby

Înfruntarea din această seară dintre Dinamo şi Steaua a stârnit un interes enorm în rândul fanilor. Astfel, site-ul oficial al clubului Dinamo a informat că vor fi vândute toate cele 12.000 de bilete puse la dispoziţia suporterilor până în această dimineaţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite