Noaptea porţilor deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au pierdut toate cele trei meciuri din Liga Europa. Săptămâna de coşmar a fost întregită de eşecul Oţelului în Liga Campionilor. Bilanţul general: 4 meciuri, 4 înfrângeri, golaveraj 0-10. După derapajele suferite pe rând de Oţelul, Steaua, Rapid şi Vaslui, nu putem decât să ne bucurăm de faptul că este ultimul sezon în care avem atât de multe echipe în cupele europene.

Pe hârtie, ne comparăm cu ţări precum Olanda, Portugalia, Rusia şi Ucraina (tot cu câte patru reprezentante în grupe), însă pe teren ne facem de râs.

De data aceasta am comis-o rău de tot, bilanţul celor 360 de minute de fotbal european de la mijlocul săptămânii fiind de zero puncte. Un accident? Nicidecum, pentru că, în această toamnă, cele patru „UEFA-catastrofe" au strâns o singură victorie (Rapid la Tel-Aviv) din 12 meciuri disputate în grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa. Mai mult, în ultimii cinci ani, în ciuda numeroaselor prezenţe în faza grupelor, victoriile au fost o raritate.

Pentru a câştiga, trebuie să dai goluri. Iar pentru a da goluri, trebuie să tragi la poartă. Sunt legile nescrise ale fotbalului, ignorate însă de echipele noastre. Dovada? Statistica UEFA, care după trei etape ale Ligii Europa plasează Steaua pe locul 46, Vaslui pe 44 şi Rapid pe 42 la capitolul „şuturi pe spaţiul porţii". Din 48 de participante! Încă un amănunt important: ierarhia e încheiată de Vorskla Poltava, cea care a eliminat-o pe Dinamo în play-off.

La cartonaşe suntem primii

„Duşmani" cu posesia mingii (Oţelul e ultima în Liga Campionilor) şi cu construcţia fazelor de poartă, ne putem mândri însă cu statutul de „cotonogarii Europei". Cele şapte cartonaşe roşii (două Oţelul, trei Steaua, câte unul Rapid şi Vaslui) şi cele 35 de „galbene" sunt expresia unei agresivităţi inutile, egală cu neputinţa.

Dinamoviştii râd de ei

După M. Haifa - Steaua 5-0, suporterii „câinilor" au postat o serie de bancuri:

- Maccabi Haifa se va numi de acum Maccabi HI5! 
- Pe stadionul lui Maccabi se va servi numai carne de oaie.
- Imnul echipei va fi „Mambo no. 5"
- Diferenţa dintre un taxi şi Steaua? În taxi intră doar 4.
- Mesajul lui Borcea: „Eu sunt la Miami, Naşul Gigi Becali e în Cin
cinnati"

Titluri din presă

" Amasha ne-a învineţit cocoaşa. "
Click!

" Gigi liber, Steaua pe cruce. "
Pro Sport

" Ei lei, noi Wesley. "
www.prosport.ro

" Steaua lui Gigi, orbită de Steaua lui David. "
Click!

" Maccabri Haifa. "
Pro Sport

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite