ŞAH: Liviu Dieter Nisipeanu a cucerit Cupa Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele maestru internaţional Liviu Dieter Nisipeanu, cel mai bun şahist român al momentului, fost campion european, component al formaţiei Clichy Echecs 92, a câştigat duminică, la Castelul Villandry, pe Valea Loarei, Cupa Franţei, în finala cu echipa Evry Grand Roque.

Clichy Echecs 92 a obţinut victoria cu scorul de 3-1, în finala cu Evry Grand Roque, deţinătoarea titlului de campioană a Franţei, în 2009.

După cum informează publicaţia Europe Echecs, citată de Agerpres, Clichy a mai deţinut Cupa Franţei de şase ori, în 1992, 1996, 1998, 2001, 2006 şi 2008.

În calitate de jucător profesionist, Liviu Dieter Nisipeanu este legitimat la mai multe cluburi din România, Franţa şi Germania.

Nisipeanu a venit în Franţa direct de la Bazna, unde a participat la a treia ediţie a Turneului Regilor, competiţie adjudecată de marele maestru internaţional Vasili Ivanciuk (Ucraina).

Castelul Villandry a fost terminat în anul 1536 şi a fost ultimul din cele mai mari castele construite pe Valea Loarei în timpul Renaşterii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite