Nimeni nu mişcă pe „Bernabeu“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid joacă în seara aceasta, împotriva lui Lyon (1-1 în tur), soarta întregului sezon. Miza: calificarea în sferturi după şase tentative eşuate. În 21 de meciuri pe „Santiago Bernabeu“ în acest sezon, „galacticii” lui Jose Mourinho n-au pierdut nici măcar un punct.

La Madrid se simte tensiunea înaintea întâlnirii decisive cu Lyon. După 1-1 în tur, echipa lui Jose Mourinho porneşte ca mare favorită, dar „albii" nu vor să lase nimic la voia întâmplării. Mai ales că au de luat şi o revanşă, după ce în sezonul trecut au pierdut calificarea pe „Santiago Bernabeu" în faţa aceleiaşi Lyon (1-1, după 0-1 în tur).

Cu ajutorul presei, conducerea Realului a lansat un apel către fani, să vină în număr cât mai mare la stadion şi să sprijine frenetic echipa. „E vremea să ne amintim de serile europene magice de pe «Bernabeu» şi să fim din nou între primele opt echipe ale continentului", scria ieri „Marca", sub titlul „Şi Bernabeul joacă cu Lyon".

Căpitanul Casillas, Sergio Ramos, Benzema şi Cristiano Ronaldo, care va reveni în garnitura de start după două meciuri în care a stat accidentat, au subliniat şi ei importanţa celui de-al 12-lea jucător cu Lyon. „Această partidă nu trebuie văzută, trebuie jucată", era îndemnul celor patru pe site-ul lui Real Madrid.

Fără gol încasat în acest sezon al Ligii la Madrid

Miza este uriaşă, având în vedere că „galacticii" n-au mai trecut prin sferturi din ediţia 2003-2004, când erau scoşi de AS Monaco, altă echipă din „Hexagon". Statistica este însă de partea echipei lui Jose Mourinho în prezent. Sub comanda portughezului, Real Madrid a câştigat toate cele 21 de meciuri de pe teren propriu în acest sezon şi n-a luat gol în Ligă. Lyon, care la rândul ei a marcat de fiecare dată cu Realul în cele şapte întâlniri precedente, fie că s-a jucat în Franţa, fie că s-a jucat la Madrid, nu vine însă cu gânduri de pace. „Venim la Madrid să dăm gol, să mergem în sferturi", spune adversarul României de la 26 martie, bosniacul Miralem Pjanici.

Terry, foarte motivat cu Copenhaga

Căpitanul lui Chelsea are toate motivele să facă un meci mare în această seară cu FC Copenhaga, deşi echipa sa e ca şi calificată după 2-0 în turul din Danemarca. Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, l-a anunţat pe John Terry că de la meciul cu Ţara Galilor, de la 26 martie, din preliminariile Euro 2012, banderola îi va reveni şi la naţională. Fundaşul londonezilor a pierdut căpitănia Angliei după scandalul sexual în care a fost implicat înaintea Cupei Mondiale, după ce a fost prins cu nevasta colegului său Wayne Bridge.

Liga Campionilor, optimi, retur

Ieri

Bayern  München - Inter Milano  s-a jucat după închiderea ediţiei

Manchester United - Ol. Marseille
s-a jucat după închiderea ediţiei

Azi

Real Madrid -  Lyon- 21.45 (în tur 1-1), TVR 1

Chelsea - FC Copenhaga- 21.45 (2-0), Dolce Sport

* Şahtior Doneţk, FC Barcelona, Tottenham şi Schalke s-au calificat deja în sferturi după meciurile de săptămâna trecută.
* tragerea la sorţi pentru sferturi şi semifinale va avea loc vineri, 18 martie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite