Daniel Niculae : „Uitasem să mă bucur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Niculae : „Uitasem să mă bucur“
Daniel Niculae : „Uitasem să mă bucur“

Daniel Niculae, atacantul lui Auxerre,  a marcat într-un meci oficial după 18 luni, iar acum speră să ajungă din nou la naţională. Un an şi jumătate i-a trebuit atacantului Daniel Niculae pentru a înscrie într-un meci oficial pentru Auxerre. A reuşit duminică, în partida Auxerre - Nice 2-0, din etapa a cincea a campionatului Franţei.

„Adevărul“: Nico, în sfârşit ai marcat! Ţii minte care a fost ultimul gol pe care l-ai reuşit?

Daniel Niculae: Da, sunt fericit acum. Nici nu mai ştiam exact cum e să te bucuri după un gol (râde). Ştii care e problema? Anul trecut numai asta făceam, mă gândeam că trece etapă după etapă şi nu marchez, îmi făceam tot felul de calcule. Acum le-am lăsat încolo de cifre!

Ai intrat, ai marcat, aţi câştigat!

Eh, nu a fost atât de simplu! Bine, adevărul este că acum mi-a ieşit o execuţie care în sezonul trecut nu-mi ieşea. Cred că asta a fost şi problema atunci: îmi doream prea mult şi d-aia nu-mi ieşea nimic! Din situaţii cum a fost asta din care am marcat acum o dădeam ba afară, ba în bară. Praful se alegea!

N-a fost şi o problemă de moral?

Ba da, mai mult ca sigur! Ca să fii un fotbalist bun trebuie să ai talent să munceşti şi să fii şi puţin norocos. Ei bine, nu sunt eu cel mai talentat jucător care s-a născut, dar nici cel mai slab.

De muncit, munceam de rupeam, dar nu aveam deloc noroc. Acum am spart ghinionul şi cred că am depăşit cea mai grea perioadă a carierei mele. Sper doar să vină cât mai multe goluri. A venit unu, ok, aveam mare nevoie de el, dar trebuie să urmeze şi altele!


Ce ţi-au spus colegii după meci?

M-au felicitat toţi. Ştiau cât îmi doresc să marchez şi mă încurajau la fiecare meci:”Hai că azi dai gol”, dar  uite că de abia duminică au nimerit-o.

Te mai gândeşti la naţională? Ai trecut peste episodul de anul trecut?

Stai să joc eu bine meci de meci, să înscriu, apoi o să vedem cum e cu naţionala. Îţi dai seama că nu pot să refuz convocarea. Plus de asta, selecţioner este antrenorul care mă cunoaşte cel mai bine, el ştie când sau dacă e cazul să mă cheme la lot.  

image

Nu voi refuza niciodată echipa naţională dacă Răzvan mă va chema la următoarele meciuri.

image


Daniel Niculae
atacant Auxerre

Răzvan Lucescu aştepta să-şi revină

image

Daniel Niculae este unul dintre „copiii de suflet” ai selecţionerului României. Răzvan Lucescu (foto) a mers pe mâna lui Nico la Rapid, în cea mai bună perioadă a clubului din Giuleşti, şi aştepta de mult explozia atacantului în campionatul Franţei.

De altfel, Lucescu jr. a şi spus la un moment dat că atacantul lui Auxerre se află pe lista celor care sunt monitorizaţi în permanenţă de staff-ul său.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite