Daniel Niculae a revenit cu gol la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a învins o naţională a Poloniei care a arătat că nici ea nu avea ce să caute la Mondiale. După ce au fost aruncate de Europa fotbalistică în colţul necalificatelor la Mondiale, România şi Polonia şi-au măsurat ambiţiile de echipe mici, dar, la nivel declarativ, cu destule pretenţii.

Polonezii se văd în semifinala de la Varşovia a Campionatului European din 2012 şi au numit un antrenor care face pe zbirul, de parcă biciul o să‑i facă mai talentaţi. Ai noştri ar vrea pentru început să se califice şi merg pe doctrina lui Răzvan: principii, grup, determinare, mentalitate, atitudine... Ştiţi textul.

Citiţi şi:



Meciul s-a jucat pe un tăpşan din care săreau brazdele ca în „Sobieski şi românii”. Decorul, tot de război, tribune goale de beton, macarale, iar doar pe-o latură a tribunei, spectatorii, cât să dai noroc cu toţi. Revenind la teren, jucătorii au construit mai greu ca meşterul Manole.

Roman a înotat pe dreapta şi a schimbat partea în finalul primei reprize, căutând parcă mai multă iarbă. Chivu şi Raţ au părut certaţi, în vreme ce Marica a fost în pană de idei.

Daniel Niculae a stat cel mai bine în ghete, s-a zbătut, a creat, a fost în vână. Prea puţin pentru o primă repriză în care ocaziile clare la ambele porţi au fost sublime, dar au lipsit cu desăvârşire.

Braşoveanul l-a lăsat după pauză pe Nicoliţă să se ia la trântă cu polonezii, iar Codrea, prima victimă a gazonului, a fost schimbat cu Ghioane.

O alunecare a „ucraineanului” a adus mingea la Niculae, răsplătit cu o deviere fericită la şutul care l-a păcălit pe Kuszczak, rezerva rezervei la Manchester United. La 1-0, Nico şi-a permis luxul să mai rateze, iar Răzvan să experimenteze, cu Apostol mijlocaş stânga. Finalmente, am învins cu acelaşi 1-0 cu care am bătut şi în Lituania, şi în Ungaria, ţări cu naţionale la fel de obosite precum Polonia.

Daniel Niculae, gol la echipa naţională după un an şi opt luni

Reuşita lui Daniel Niculae sub tricoul naţionalei a venit după o lungă perioadă de „abstinenţă” pentru jucătorul lui Auxerre. Nico nu mai marcase din martie 2008, când a punctat într-un amical cu Rusia.

Ce-i drept, din septembrie anul trecut, el a rupt legătura cu echipa naţionalei din cauza unor neînţelegeri cu fostul selecţioner, Victor Piţurcă. El a revenit la lot abia la meciul cu Polonia.

Telex

  • Probleme cu huliganii. Din cauza incidentelor pe care le-au avut cu fanii, polonezii au luat măsuri drastice de securitate. Spectatorii erau filmaţi de la casele de bilete, la intrare erau puşi să-şi dea jos mănuşile şi nu aveau voie să intre cu niciun obiect.
  • Bornescu în tribună. Singurul jucător care a rămas în afara lotului a fost portarul rapidist Mircea Bornescu, pe bancă luând loc 11 rezerve. Înaintea meciului s-a stabilit ca fiecare echipă să facă maximum şapte schimbări.
  • Terenul a fost oribil. Gazonul a arătat execrabil. Din acest motiv, jucătorii au avut mari dificultăţi în a juca mingea la firul ierbii şi s-au ferit tot timpul de accidentări. „N-a mai fost schimbat de mulţi ani”, a dezvăluit un jurnalist polonez.
  • Rădoi supărat. Mirel Rădoi şi Lewandowski au primit galben în urma unei altercaţii. Arbitrul din Israel a comis o gafă, arătându-i cartonaşul românului în timp ce acesta era pe targă. Imediat ce a revenit, Rădoi a avut o nouă contră cu arbitrul, răstindu-se la acesta şi riscând eliminarea.
  • Grezelak a venit la meci. Polonezul Stelei, Rafal Grezelak, a venit aseară la Varşovia şi a asistat la partidă. El a făcut antrenament dimineaţă cu Steaua, după care a luat avionul şi a plecat în Polonia.
  • Iancu spune că Pantilimon trebuie să fie titular la naţională. Prestaţia lui Pantilimon l-a mulţumit şi pe Marian Iancu, patronul celor de la FC Timişoara. „Pantilimon dă siguranţă apărării. Mă aştept ca selecţionerul să aibă logică în continuare şi să-l folosească titular de acum încolo”.


0 - 1

Polonia : Kuszczak - Kokoszka, Dudka, R. Lewandowski (69 Malecki), Obraniak (72 Guerreiro) - Jelen, Zewlakov (90+2
Sadlok), Blaszczykowski (80 Peszko), Brozek - Kosowski (74 Rybus), Kowalczyk.

Selecţioner: Franciszek Smuda

România : Pantilimon – Maftei (78 Săpunaru), Rădoi, Chivu, Raţ – Roman (46 Nicoliţă), Codrea (52 Ghioane), Apostol, Tănase (69 Goian) – Marica (60 G. Bucur), Niculae.

Selecţioner: Răzvan Lucescu

Gol: D. Niculae 59

Stadion: Legia (Varşovia): 5.000

Arbitru: Menashe Mashiah (Israel)

Răzvan Lucescu: „Ne întoarcem în Polonia peste trei ani, la Euro“

image

Lucescu jr este mulţumit de jocul naţionalei   Foto: Agerpres



Răzvan Lucescu a tras concluziile „amicalului” cu Polonia: scorul e mic, iar Chivu şi Rădoi trebuie să fie un exemplu de dăruire pentru toţi românii.

„Sunt mândru de ceea ce am obţinut, bilanţul meu din şapte meciuri este de patru victorii, trei egaluri şi o înfrângere. Sunt mulţumit de rezultat, ştiu că această victorie contează la clasamentul coeficienţilor. Puteam să mai marcăm şi consider că rezultatul e unul mic pentru noi”, a explicat selecţionerul.

Apoi, a ţinut să-i dea exemplu pe Chivu şi pe Rădoi: „Echipa a ştiut să se dăruiască, iar Chivu şi Rădoi ar trebui să fie un exemplu pentru toţi românii, pentru că au jucat având probleme medicale. Le-am spus înainte că ei reprezintă România şi trebuie să dea totul pe teren şi au înţeles acest lucru. Pentru Maftei sar şi în foc, îl cunosc foarte bine, dar şi Săpunaru are calităţile lui”.

La final, Lucescu jr a arătat un optimism debordant. „Nu mă interesează criticile, iar cei care comentează ar tebui să-şi dea seama că victoriile echipei naţionale sunt importante şi pentru echipele lor de club. Sunt sigur că ne vom califica la Euro 2012”.

image

Am arătat ca un grup unit şi determinat. Daniel Niculae este un om important în vestiar, dar şi pe teren.

image


Rîzvan Lucescu
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite