Nicolo Napoli:„Am avut ofertă şi de la Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de a-l numi pe Dario Bonetti, „câinii“ au tratat cu fostul tehnician al Universităţii Craiova.Nicolo Napoli e tentat să antreneze divizionara secundă Universitatea Cluj, unde principalul acţionar, Florian Walter, i-a propus un contract pe o perioadă de trei ani.

Adevărul: Cu ce echipe ai negociat după demiterea de la Craiova?

Nicolo Napoli: Am fost în discuţii cu Dinamo, Braşov, Iaşi şi Vaslui. Cea mai bună ofertă a venit însă din partea celor de la Universitatea Cluj, pentru care m-am şi deplasat în România la discuţii.

Semnezi cu U Cluj sau pleci definitiv din România?

Oferta Clujului e foarte tentantă. Mi s-a oferit un contract pe trei ani. Primul obiectiv e reconstrucţia echipei, iar după un sezon trebuie să trag la promovare. Îmi place să lucrez în România, e o ţară cu un fotbal interesant şi în creştere.

Universitatea a pierdut calificarea în Liga Europei, deşi când ai fost dat afară echipa era în grafic.

Asta nu mai e problema mea, ci a lui Mititelu. El a ales să mă dea afară şi nu e corect, pentru că meritam să fiu lăsat să-mi duc treaba la final. Oricum, contractul meu expira la sfârşitul lui iunie, deci Mititelu avea de ales în privinţa mea, dacă ne calificam sau nu în Europa. Nu mi-e bine, sunt chiar frustrat după ce la meciul cu Vaslui eram în tribune şi vedeam că nu pot să fac nimic să salvez echipa. Situaţia a creat-o Mititelu, nu eu.

Pentru a doua oară pleci de la Craiova cu un gust amar...

Aş putea spune că plec cu un gust dulce. Când am revenit la Craiova, echipa era pe antepenultimul loc, cu o situaţie dezastruoasă, şi când am fost dat afară Universitatea era pe loc de Liga Europei.

De ce crezi că se descurcă antrenorii italieni în fotbalul românesc?

Suntem latini, mai profesionişti şi mai buni decât unii antrenori români şi să nu uităm că Italia e campioană mondială (n.r. - râde). Văd că Bergodi este super-apreciat după două amicale ale Stelei. Sper să-l placă şi Becali. Îmi plac şi antrenorii români, mai ales Luceştii, care au un stil italian.

Cu Bonetti ai fost coleg la Juventus, cum e ca antrenor?

Mă bucur că a venit în România. E un băiat bun, jucam cu el în defensivă la Juventus, dar nu-l cunosc ca antrenor. Sper să aibă rezultate, numai că la Dinamo e presiune foarte mare, dar l-am văzut determinat. Mi-a cerut sfaturi despre Liga I şi aştept să mă sune în continuare.

A jucat doi ani cu Bonetti

În perioada 1989-1991, Nicolo Napoli a fost coleg de echipă cu Dario Bonetti, actualul tehnician al lui Dinamo. „Amândoi eram fundaşi, iar Bonetti ştiu că a venit în 1989 şi amândoi am plecat în 1991 de la Juve. Eu am ales Cagliari, iar el s-a dus la Sampdoria. Am rămas prieteni şi acum“, a mărturisit Napoli.

image

Cea mai mare dezamăgire în carieră a fost când m-a dat Mititelu afară şi le-a spus ziariştilor, nu mie. Dar nu pot uita cum mă aplaudau fanii olteni.

image


Nicolo Napoli
antrenor italian

image

Sunt valabile şi acum unele oferte din Liga I, iar mâine (n.r.-astăzi) voi da un răspuns final. Voi lucra tot cu Jerry Gane, deja e italian.

image


Nicolo Napoli
antrenor italian

Florin Costea, bun de Serie A

image

Nicolo Napoli consideră că cel mai bun fotbalist cu care a lucrat vreodată este Florin Costea. „Are faţă de Serie A, este cel mai valoros fotbalist pe care l-am antrenat. Craiova a anunţat că vrea să câştige campionatul. Dacă îl vor vinde nu vor lua campionatul, pentru că echipa s-a obişnuit să joace pentru el. Vali Badea are valoare, nu l-am antrenat, ca să-i fac un profil, dar nu are calităţile lui Florin Costea“, a explicat italianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite