Nicoliţă: Mi-ar plăcea să ajungem în Liga Europa, îmi doresc din toată inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul echipei AS Saint-Etienne, Bănel Nicoliţă, a declarat că îşi doreşte din toată inima să ajungă să evolueze în Liga Europa cu formaţia la care s-a transferat în vara anului trecut.

"Ce mi-ar plăcea? Să ajungem în Liga Europa. Îmi doresc asta din toată inima. Pentru oraş, pentru oameni, public ar fi magic. Cu ajutorul suporterilor şi cu multă muncă şi reuşită sunt sigur că putem obţine ceea ce ne dorim toţi: să terminăm campionatul cât mai sus posibil", a spus Nicoliţă într-un interviu acordat publicaţiei Le 10 Sport.

Bănel Nicoliţă, în opinia Le 10 Sport "revelaţia primei părţi a sezonului" în Franţa, a vorbit şi despre perioada sa de început la AS Saint-Etienne, în care nu a jucat sau a fost rezervă: "Eu nu aveam aceeaşi nerăbdare ca alţii, pentru că am înţeles starea de spirit a antrenorului. Trebuia pur şi simplu să aştept, să îmi găsesc reperele. Din exterior, nu se putea şti că antrenorul discuta mult cu mine, că îmi explica multe lucruri. Am înţeles imediat că îmi va veni rândul când voi fi pregătit. Am fost foarte mulţumit când am fost titular la meciul cu Olympique Lyon (30 octombrie, 0-2), o partidă foarte importantă. Regret că am pierdut atunci şi sper că returul îi va face fericiţi pe suporterii noştri şi că vom putea sărbători atunci o victorie".

Nicoliţă, care a înscris trei goluri în nouă meciuri pentru AS Saint-Etienne, toate pe teren propriu, a precizat că pentru el aceste reuşite în faţa propriilor fani sunt extrem de importante. "Să înscriu pe «Le Chaudron» (stadionul Geoffroy-Guichard) este important pentru mine deoarece aşa ceva nu se uită. Asta îi face pe suporteri să fie fericiţi, să jubileze. Credeţi-mă, este important şi pentru că muncesc în fiecare zi la antrenamente, încerc să îmi fac treaba cât mai bine posibil. Îmi place să sărbătoresc victoria şi golurile cu toţi aceşti suporteri, cu echipa", a explicat el.

Bănel Nicoliţă s-a declarat mulţumit de faptul că este supranumit "la Grinta", cuvânt din italiană care înseamnă "tenacitate". "Ştiu că nu sunt un jucător hipertehnic, dar pe teren mă lupt mereu pentru echipă. Pentru a face tot ce-i mai bun. Şi trebuie să vă mai spun că nu îmi place să pierd. Detest asta. Când joc, vreau să câştig, să mă bucur de înscrierea golurilor, să sărbătorim victoria, ca publicul să fie mulţumit şi de aceea dau totul pe teren. Sunt bucuros că suporterii mă încurajează şi ne ajută mult, echipa şi pe mine. Şi ei au tenacitate, nu-i aşa? Ei dau totul, astfel că şi eu vreau să dau totul", a menţionat fotbalistul român.

Nicoliţă regretă că a ratat o lovitură de departajare la meciul cu Girondins Bordeaux din Cupa Franţei, scor 2-4, chiar de ziua lui, în 7 ianuarie. "Voiam să câştigăm, dar nu am avut noroc. Trebuia să înscriu şi nu am reuşit", a afirmat el.

Bănel Nicoliţă, conform Le 10 Sport primul jucător rom din istoria fotbalului francez, speră ca şi alţi fotbalişti de această etnie să ajungă în Franţa. "Sper că nu voi fi ultimul, că şi alţi jucători romi vor putea să se integreze în acest campionat. Sper că prezenţa mea aici va ajuta, că tot ce încerc eu să arăt va avea o influenţă pozitivă", a adăugat fotbalistul.

AS Saint-Etienne ocupă, după 20 de etape, locul 7 în clasamentul campionatului francez, cu 33 de puncte. Liderul Paris Saint-Germain are 43 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite