Neymar trimite Brazilia în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar (dreapta) a înscris două goluri până acum în turneul de la Olimpiadă
Neymar (dreapta) a înscris două goluri până acum în turneul de la Olimpiadă

Starul de 20 de ani al lui FC Santos a înscris un gol şi a dat două pase decisive în victoria sud-americanilor, 3-1, cu Belarus.

Brazilia e hotărâtă să câştige, în sfârşit, aurul olimpic. Selecţionerul Mano Menezes, cel care antrenează şi echipa mare a sud-americanilor, a dus o super-echipă în Marea Britanie, una care să cucerească singurul trofeu care lipseşte din palmaresul cvintuplei campioane mondiale.

Pe lângă o mulţime de tineri din campionatul intern, posibile superstaruri în viitor, în lotul Braziliei se regăsesc şi trei jucători de peste 23 de ani, Hulk (FC Porto), Thiago Silva (PSG) şi Marcelo (Real Madrid). Vedeta incontestabilă e echipei este însă puştiul de aur al lui Santos, Neymar. Atacantul de 20 de ani, dorit de toate marile cluburi ale Europei, a dat recital în meciul de ieri, cu Belarus. Pe lângă faptul că i-a ameţit pe ex-sovietici cu accelerările şi driblingurile sale, Neymar a înscris un gol, al doilea al său la Olimpiadă, şi a dat şi două pase decisive, ultima cu călcâiul.

Duel cu Spania în sferturi?

Victoria cu Belarus a făcut ca Brazilia să fie prima echipă calificată în sferturile turneului de la Olimpiadă. Sud-americanii au deja şase puncte şi nu mai pot fi ajunşi de nicio echipă din grupă, iar în ultimul meci vor avea cel mai facil adversar din serie, Noua Zeelandă. În sferturi, care vor vor avea loc pe 4 august, brazilienii vor întâlni echipa de pe locul doi din Grupa D, adică ar putea da chiar peste Spania într-un duel ce era anticipat abia pentru finală. 

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite