Neymar e noul „Rege“ al Americii de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 La 19 ani, „noul Pelè“ a câştigat Copa Libertadores  cu Santos
La 19 ani, „noul Pelè“ a câştigat Copa Libertadores cu Santos

În câteva zile, brazilianul Neymar ar putea fi transferat de Real Madrid în schimbul unei sume „galactice“, în jurul a 50 de milioane de euro.

La 19 ani, are deja lumea fotbalistică la picioare. Nu degeaba i se spune "Noul Pelè". Joacă la Santos de mic copil, are aceleaşi mişcări de felină care-i hipnotizează pe adversari, marchează pe bandă rulantă şi, pentru o comparaţie perfectă, a intrat în gura lui Diego Maradona (recent, argentinianul l-a acuzat de "proastă educaţie").

Mai mult, nu putea rata cucerirea Copei Libertadores, Liga Campionilor în variantă sud-americană, trofeu pe care gruparea din Sao Paulo nu l-a mai luat din 1962 şi 1963, chiar cu adevăratul Pelè în avanposturi. De asemenea, frizura cu "creastă" a puştiului Neymar aduce aminte de primii ani din cariera celui supranumit "Regele" sportului-rege.

Realul îi dă târcoale

Deşi susţine că e fericit la Santos, echipă cu care e sub contract până în 2015, Neymar nu va putea rezista tentaţiei de a veni în Europa. Real Madrid pare să fie destinaţia cea mai probabilă, vorbindu-se deja de o ofertă de 45 de milioane de euro pusă pe masă de „galactici".

„Îl sfătuiesc să plece. Cred că e destul de matur să joace la Real. Stilul său în viteză seamănă mai mult cu Zico sau cu Cruyff decât cu mine", a declarat marele Pelè despre cel care încearcă să-i calce pe urme. Neymar are un an de excepţie, marcând 19 goluri în 30 de meciuri în toate competiţiile din 2011.

Pelè l-a provocat pe Messi

Foto: Reuters

Prezent în tribune la meciul Santos - Penarol, Pelè a ţinut neapărat să ridice şi el Copa Libertadores, la fel cum a făcut-o în urmă cu 48 de ani. Apoi, „Perla Neagră" s-a lansat în declaraţii caracteristice, ridicându-l în slăvi pe Neymar şi „înţepându-l" pe fotbalistul momentului, Leo Messi. „Dacă poate fi mai mare ca mine? Atunci trebuie să dea mai mult de 1.283 de goluri", a spus Edson Arantes do Nascimento. Un pariu riscant, ţinând cont de ritmul în care marchează argentinianul.

I-a călcat în picioare pe uruguayenii de la Penarol

Faţă de Pelè, steaua în ascensiune a fotbalului mondial are în plus o agresivitate dusă la extrem, atât în teren, cât şi în afara lui. A demonstrat-o la câteva momente după ce Santos a trecut cu 2-1 de uruguayenii de la Penarol în returul finalei Copei Libertadores (0-0 în prima manşă). Între cele două tabere s-a încins o bătaie ca-n filme, cu pumni şi picioare aruncate la întâmplare şi cu Neymar în prim-plan, călcându-şi adversarii pe cap, la propriu. Pentru ca tacâmul să fie complet, noul idol al brazilienilor a făcut deja ravagii şi în viaţa privată: a lăsat gravidă o tânără domnişoară de 17 ani, lucru pe care l-a recunoscut pe pagina sa de internet. Inutil să mai spunem că "noul Pelè" poate fi găsit pe Facebook şi e activ pe Twitter.

Pelè l-a provocat pe Messi
I-a călcat în picioare pe uruguayenii de la Penarol
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite