Neymar, “umbra” lui Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar, 19 ani, FC Santos şi Messi, 24 de ani, Barcelona
Neymar, 19 ani, FC Santos şi Messi, 24 de ani, Barcelona

Duminică, în finala Mondialului Cluburilor din Japonia, cel mai bun fotbalist al lumii se va afla faţă în faţă cu cel care îi va ameninţa peste câţiva ani supremaţia.

Brazilianul Neymar a recunoscut că de multe ori a încercat să copieze mişcările din teren ale argentinianului Leo Messi. Barcelona – Santos este meciul finalului de an în fotbalul internaţional. Cu trofeul Mondialului Cluburilor pe masă, deţinătoarea Ligii Campionilor se întâlneşte pe târăm asiatic cu echipa numărul unu a Americii de Sud, într-o partidă în care întreaga planetă aşteaptă duelul indirect dintre Leo Messi şi Neymar. Dacă argentinianul Barcei nu mai are nevoie de nici o prezentare, brazilianul de 19 ani este considerat viitorul star al sportului-rege. Cotat deja la peste 50 de milioane de euro, atacantul lui Santos şi-a permis să refuze în acest an oferte stratosferice de la Real Madrid şi chiar de la adversara de astăzi. „Barcelona e cea mai bună a echipă a lumii, dar această partidă va influenţa istoria fotbalului”, a declarat Neymar, aruncând o mănuşă în direcţia catalanilor. Totuşi, brazilianul devenit celebru prin frizura sa tip creastă a recunoscut că explozia sa din ultimul an a fost posibilă inclusiv datorită lui Leo Messi. „Ceea ce face cu mingea e impresionant. Am încercat de multe ori să-i copiez mişcările. Dar nu numai cele ale lui Messi, ci şi ale lui Ronaldinho sau Ronaldo”, a mai spus Neymar, un idol la gruparea din Sao Paulo la care a început fotbalul şi legendarul Péle.

Barca joacă pentru David Villa

Marele absent al meciului Barcelona – Santos va fi atacantul spaniol David Villa, accidentat grav în semifinala cu Al-Sadd din Qatar, când şi-a fracturat tibia stângă, urmând să lipsească cel puţin cinci luni. Deşi s-a întors deja în Catalunia, Villa va fi totuşi prezent pe stadionul din Yokohama. Nu fizic, ci prin intermediul coechipierilor săi, care înainte de startul partidei vor purta tricouri inscripţionate cu mesajul “Multă forţă, Guaje (n.r.: porecla lui Villa)!”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite