Newchatel Xamax a depus un memoriu împotriva Ligii Elveţiene de Fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Neuchatel Xamax a anunţat, marţi, că a depus un memoriu la Federaţia Elveţiană de Fotbal (ASF) împotriva Ligii elveţiene (SFL), pentru "atitudini discriminatorii", informează AFP.

Memoriul, depus la 22 decembrie, "este referitor la diverse atitudini discriminatorii din partea SFL faţă de Xamax", a precizat un avocat al clubului, Pierre Toffel, într-un comunicat.

Neuchatel Xamax se plânge că unii reprezentanţi ai SFL s-au întâlnit cu omul de afaceri Walter Gagg, care, conform presei elveţiene, ar fi dispus să preia clubul.

Pierre Toffel a precizat că este total inadmisibil ca SFL să discute cu oameni din exterior despre eventualele probleme ale unuia dintre membrii săi, respectiv gruparea Neuchatel Xamax.

Viitorul clubului Neuchatel Xamax este deocamdată incert.

De la sosirea, în mai, la conducerea grupării a omului de afaceri cecen Bulat Chagaev, Neuchatel Xamax a fost dat în judecată de numeroşi creditori, de foşti angajaţi concediaţi şi de furnizori.

În 14 decembrie, echipei elveţiene i s-au retras patru puncte pentru "deficienţe în privinţa regulamentului de acordare a licenţelor".

La 2 noiembrie, Comisia de Disciplină a SFL a amendat clubul cu 20.000 de franci elveţieni (16.400 de euro) pentru că nu a furnizat "toate informaţiile şi documentele financiare" după preluarea de către Chagaev.

Bulat Chagaev, preşedintele şi proprietarul clubului, a fost inculpat la 24 noiembrie pentru fals în înscrisuri. Conform autorităţilor elveţiene, Chagaev a folosit documente false drept garanţie bancară pentru gruparea aflată în mare dificultate financiară, susţinând că acestea au fost emise de Bank of America. Documentele atestau faptul că Chagaev are 35 de milioane de dolari într-un cont, actele fiind prezentate justiţiei pentru a se evita falimentul clubului. La 18 noiembrie, procurorul din Neuchatel a anunţat că Bank of America a propus să examineze documentele şi a ajuns la concluzia că sunt false.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite