Neşu, niciodată singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neşu, înconjurat de Ogăraru (stânga), de soţie şi de tatăl său
Neşu, înconjurat de Ogăraru (stânga), de soţie şi de tatăl său

Fostul fotbalist şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere într-o atmosferă specială, fanii lui Utrecht dedicându-i melodia „You’ll never walk alone“, celebrul imn al lui Liverpool.

În ziua în care a împlinit 29 de ani, Mihăiţă Neşu ar fi trebuit să se afle pe teren şi să facă ce ştie el cel mai bine, adică să are flancul stâng al lui Utrecht. Ieri, aniversarea „Bişonului" l-a găsit însă pe român undeva într-o lojă a arenei „Galgenwaard", în scaun cu rotile, cu nelipsitul telefon mobil ataşat şi cu o căciulă simpatică pe cap, care să-l protejeze de frigul de afară.

Fără să joace, Neşu a fost vedetă. Înaintea meciului cu AZ Alkmaar, 30.000 de fani ai gazdelor s-au ridicat în picioare şi au cântat „La Mulţi Ani!", mulţi dintre ei cu lacrimi în ochi. Apoi, pe acordurile melodiei „You'll never walk alone" (Nu vei fi niciodată singur), sensibilitatea lui Neşu a fost pusă la grea încercare: în tribune a fost desfăşurat un imens steag tricolor, pe teren şi-au făcut loc confetti roşii, galbene şi albastre, în timp ce aerul a fost brăzdat de artificii. Până şi scurtele reprize de ploaie cu grindină, asezonate cu vânt, au contribuit la crearea unei atmosfere de vis.

Odată început meciul, foştii colegi ai lui Mihăiţă erau nevoiţi să scoată şi ei un cadou. Unu, doi, trei, 3-0 la pauză cu liderul campionatului Olandei! Ca un făcut, toate golurile din prima repriză s-au marcat la poarta în spatele căreia trona banner-ul „Support Mihai Neşu". Scorul final a rămas 3-0, iar după cum au jucat, cei de la Utrecht ar fi campioni dacă Neşu şi-ar serba ziua în fiecare săptămână.

„Surpriza" Ogăraru

Deşi a recunoscut în dese rânduri că oboseşte repede, „Bişonul" a ajuns la stadionul din Utrecht încă din jurul prânzului, cu aproximativ patru ore înainte de meciul cu Alkmaar, cu scopul de a asista la o altă partidă dedicată lui, între două grupe de copii ale clubului olandez.

Prima surpriză: întâlnirea a fost condusă de fostul arbitru Mircea Neşu, tatăl lui Mihăiţă, care nu mai pusese fluierul în gură din 1987, de la retragerea din activitate. „S-a descurcat bine. Mi-e teamă doar că face febră musculară şi nu va mai putea să aibă grijă de mine", a glumit Neşu junior. A doua surpriză a fost prezenţa lui George Ogăraru, a cărui vizită neaşteptată a avut efectul scontat. „Mă bucur mult să-l văd. Nu ştiam că va veni personal să-mi ureze « La Mulţi Ani!» M-a păcălit că n-o să ajungă", s-a confesat Mihăiţă apropiaţilor.

Mircea Neşu a arbitrat un meci între juniori dedicat fiului său



Bani pentru Fundaţie

Manifestările de ieri au avut şi un scop caritabil, mai exact strângerea de fonduri pentru Fundaţia abia creată de Neşu. Astfel, suporterii au fost chemaţi mai repede la stadion pentru a trece şi pe la cutiile de donaţii special amenajate în jurul şi în interiorul arenei. Suma totală colectată în urma acestei campanii ar putea fi anunţată astăzi în cadrul „Galei Mihai Neşu", organizate tot la stadionul „Galgenwaard". Şi de această dată, toate încasările rezultate din licitaţii şi din generozitatea celor prezenţi vor lua drumul Fundaţiei a cărei principal obiectiv este ajutorarea copiilor cu handicap fizic.

Mircea Neşu a arbitrat un meci între juniori dedicat fiului său
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite