Ne-a ieşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul său meci la un turneu final, Piţurcă a ţinut în frâu vicecampioana mondială După un meci în care vedeta Mutu a părut copleşită de griji şi supărare, Piţurcă promite

La primul său meci la un turneu final, Piţurcă a ţinut în frâu vicecampioana mondială

După un meci în care vedeta Mutu a părut copleşită de griji şi supărare, Piţurcă promite evoluţii mai bune din partea golgheterului României.

Piţurcă zâmbeşte rar, însă, atunci când o face, e semn bun pentru naţională şi suporterii săi. Zâmbitor a fost antrenorul după egalul de ieri, cu o echipă garnisită cu vedete mondiale.

"Este un rezultat care ne mulţumeşte", a declarat Piţurcă pentru TVR, continuând: "Important era să nu pierdem. Suntem mulţumiţi, dar acum mai avem de tras în celelalte două jocuri pentru a ieşi din grupă. Eu am vrut să câştig meciul cu Franţa, însă, până la urmă, acest 0-0 este un rezultat echitabil. Mutu a venit după o perioadă de inactivitate şi am fost nevoit să-l menajez. Vă asigur că, la întâlnirea cu Italia, veţi vedea un alt Adrian Mutu în teren".

Una dintre surprizele lui Piţurcă în atacul României, Daniel Niculae, spune că se gândeşte deja la meciul cu Italia, de pe 13 iunie.

"Îmi pare rău pentru că nu am putut să marcăm, deoarece am avut câteva ocazii pe care le-am fi putut concretiza. Este un rezultat echitabil, ţinând cont că primul meci de la un turneu final este, întotdeauna, cel mai dificil. Cu Italia este foarte important să nu primim gol şi să avem siguranţă în defensivă", a declarat atacantul lui Auxerre.

Start promiţător

Evoluţia României a atras laude din partea site-ului oficial al UEFA. "România a avut un start promiţător în campania de la Euro 2008, remizând cu una dintre favoritele turneului, Franţa.

Echipa lui Victor Piţurcă, aflată la primul turneu major după opt ani, a rezistat în faţa francezilor, care s-au chinuit să-şi creeze ocazii", scrie uefa.com.

Băsescu şi Platini, suporteri de lux

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi preşedintele UEFA, Michel Platini, au văzut meciul împreună din loja stadionului Letzigrund din Zürich.

Cei doi s-au întreţinut înainte de meci cu preşedintele FRF, Mircea Sandu. Printre cei care au făcut galerie din tribune echipei lui Victor Piţurcă s-au numărat bossul Stelei, Gigi Becali, însoţit de verii săi, Giovani şi Victor Becali, dinamovistul Cristi Borcea, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan sau Dumitru Dragomir. Şi Gică Hagi a fost prezent, pentru a-i vedea pe "tricolori" la primul Euro fără participarea sa.

Francezii au trecut pe la toate turneele finale şi s-au plictisit să joace la cel mai înalt nivel
Victor Piţurcă, selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite