Naţionala excluşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" vă prezintă echipa vedetelor care nu merg la Mondialul din Africa de Sud. Cupa Mondială din Africa de Sud va fi privată de prezenţa unor fotbalişti grei ca Zlatan Ibrahimovici şi Dimităr Berbatov.

Dacă Henry, Benzema şi Cristiano Ronaldo au prins în ultimul moment un loc la turneul final, nu acelaşi lucru poate fi spus despre alte staruri ale fotbalului mondial, care vor privi meciurile din Africa de Sud doar la televizor.

Mereu surprinzătoarea Danemarcă a stricat toate planurile primei grupe de calificare din Europa, din care au mai făcut parte Suedia şi Portugalia.

Adică, naţionalele a doi dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti din lume la ora actuală: Zlatan Ibrahimovici şi Cristiano Ronaldo.

Calificaţi de pe prima poziţie, danezii i-au trimis pe portughezi la baraj şi pe suedezi înapoi în Scandinavia. Dacă Ronaldo a prins în cele din urmă biletele pentru Africa de Sud, Ibra va rămâne acasă şi conduce lista celor mai valoroşi absenţi de la turneul final.

Un alt jucător de mare clasă care va lipsi de la această ediţie a Mondialului este Dimităr Berbatov. Bulgaria a terminat calificările pe locul trei în grupa a opta, în spatele Italiei şi al Irlandei, dar a avut o campanie destul de slabă.

image

Petr Cech şi Tomas Rosicky au terminat tot pe locul trei cu Cehia în grupa a treia şi de data aceasta ei vor privi la televizor evoluţia fostei lor jumătăţi, Slovacia.

Rusul Andrei Arşavin, ucraineanul Andrei Şevcenko, croaţii Luka Modrici şi Eduardo, columbienii Ivan Cordoba şi Radamel Falcao, togolezul Emmanuel Adebayor şi ecuadorianul Antonio Valencia completează şi ei lista jucătorilor „indisponibili" pentru Cupa Mondială.

Absenţe notabile sunt şi cele ale românilor Adrian Mutu şi Cristian Chivu, care ratează alături de naţionala României încă o calificare la CM.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite