Naţionala Italiei luptă împotriva mafiei! Prandelli: "Nicodată să nu renunţaţi. Vom da viitorului un scop!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prandelli
Prandelli

Echipa de fotbal a Italiei s-a antrenat duminică pe un teren confiscat de la sindicatul crimei organizate, susţinând prin această acţiune lupta împotriva mafiei. Circa 1000 de fani au întâmpinat trupa lui Cesare Prandelli la intrarea pe terenul situat în orasul Rizziconi, din Calabria.

Acţiunea a fost organizată de Libera, o asociaţie care coordonează organizaţiile care luptă pentru eradicarea crimei organizate. "Lupta împotriva mafiei se duce pe teren, dar mai ales la Roma, în parlament. Adevărata luptă împotriva mafiei se duce cu politici sociale, apărarea locurilor de muncă, începând cu cei care le au. Invit Federatia de Fotbal să se alăture reţelei Libera, cu 1.600 de asociaţii fără coloratură politică", a declarat Luigi Ciotti, preşedintele Libera.

Ndrangheta, mafia calabreză, este considerată în prezent mai puternică decât mafia siciliană şi a devenit cel mai mare furnizor de cocaină din lume.

Selecţionerul Prandelli s-a declarat un susţinător al acţiunilor Libera: "Nu renuntaţi, niciodată să nu renunţati. Ciotti are dreptate. Aceşti oameni nu trebuie lăsaţi singuri. Există un mâine. Vom da viitorului un scop din această zi".

Ciotti i-a prezentat selecţionerului pe părinţii lui Domenico Gabriele, un puşti de 11 ani ucis în timp ce juca fotbal pe terenul echipei calabreze, Crotone.

La acţiune a participat şi fostul internaţional Gennaro Gattuso, jucătorul lui AC Milan fiind născut în Regio Calabria, se anunţă într-o ştire pe romaniansoccer.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite