Naţionala, obosită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul tricolorilor a anulat ieri antrenamentul de dimineaţă. Doar Goian, Nicoliţă, Marica, Cociş, Pantilimon şi Bucur au alergat pe plajă. Chivu l-a îmbărbătat pe Nicu, iar Mutu nu ştie imnul de stat. Organizatorii vor scoate de azi 12.000 de bilete la vânzare. Ovidiu Petre s-a antrenat normal aseară. Mutu nu ştie imnul naţionalei.

Tricolorii aveau programate, ieri, două antrenamente. Selecţionerul Victor Piţurcă a decis însă anularea şedinţei tehnice de dimineaţă, după ce mai mulţi fotbalişti s-au plâns de oboseală. Doar şase jucători au făcut, totuşi, o mişcare uşoară, adică au alergat pe plaja din spatele Hotelului Rex, unde sunt cazaţi jucătorii. Steliştii, Goian şi Nicoliţă, Marica şi Cociş, dar şi Pantilimon şi Bucur  au profitat şi de vremea frumoasă de pe litoral.

Chivu l-a încurajat pe Nicu

Pe lângă aceste probleme de ordin fizic, Piţurcă mai are alte bătăi de cap cu stelistul Ovidiu Petre. Accidentat în meciul roş-albaştrilor de la Piteşti la inghinalii piciorului stâng, mijlocaşul la închidere a fost atent examinat ieri de câtre medicul lotului, Pompiliu Popescu. Ovidiu Petre a rezistat cu bine şedinţei de pregătire de aseară, iar Piţurcă a decis să-l păstreze în lot.

Cel mai nou tricolor, Maximilian Nicu, a avut parte, duminică, de o surpriză de proporţii din partea căpitanului echipei naţionale, Cristian Chivu. „Te rog să apelezi la mine în orice problemă . Ai grijă să ţi se pună la dispoziţie tot ce-ţi trebuie. Băgaţi tare la antrenamente. Voi fi şi eu sâmbătă, la Constanţa, pentru a vă încuraja”, i-a spus Chivu lui Nicu.

Mutu s-a făcut de râs

Altfel, organizatorii vor pune de azi bilete la vânzare pentru meciul cu Serbia (sâmbătă, 20.45, Antena 1), la toate cele zece case de tichete aflate la stadion. Cele 8.000 de bilete, din 12.000 tipărite, sunt doar la peluze (15 lei) şi la tribunele I şi a II-a (50 de lei). Diferenţa de 4.000 de locuri va fi repartizată sponsorilor şi partenerilor FRF. La iniţiativa site-ului oficial al
Fiorentinei, Adrian Mutu, dar şi sârbul Zdravko Kuzmanovici, care evoluează la gruparea italiană, au răspuns unui set comun de întrebări.

Cel mai interesant moment a fost cel în care jucătorii au fost invitaţi să fredoneze imnurile de stat ale celor două ţări. Deşi evoluează de nouă ani sub tricolor, Mutu a încurcat vresurile. În loc de “Deşteaptă-te române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani!”, Mutu, cu mâna la inimă, a replicat: “Deşteaptă-te române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră şi cruzii tăi barbari!”.

Grupa a VII-a

S-au jucat:  România – Lituania 0-3; Insulele
Feroe – România 0-1; România – Franţa 2-2

Clasament

1. Serbia    4    3    0    1    9-3    9p
2. Lituania    4    3    0    1    6-3    9p
3. Franţa    3    1    1    1    5-6    4p
4. Austria    4    1    1    2    5-7    4p
5. România    3    1    1    1    3-5    4p
6. Insulele Feroe    4    0    1    3    1-5    1p

Au mai rămas de jucat:

Sâmbătă, 28 martie: România – Serbia, Lituania - Franţa
Miercuri, 1 aprilie: Austria – România, Franţa - Lituania
Sâmbătă, 6 iunie: Lituania – România, Serbia – Austria
Miercuri, 10 iunie: Insulele Feroe – Serbia
Miercuri, 12 august: Insulele Feroe – Franţa
Sâmbătă, 5 septembrie: Austria – Insulele Feroe, Franţa – România
Miercuri, 9 septembrie: România – Austria, Insulele Feroe – Lituania, Serbia – Franţa
Sâmbătă, 10 octombrie: Austria – Lituania, Serbia – România, Franţa – Insulele Feroe
Miercuri, 14 octombrie: România – Insulele Feroe, Franţa – Austria, Lituania - Serbia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite