Naţionala de tineret joacă în Serie A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala de tineret joacă în Serie A
Naţionala de tineret joacă în Serie A

În Italia evoluează 12 jucători români sub 20 de ani la echipe precum Inter, Roma, Udinese sau Torino.Nu mai puţin de 12 jucători talentaţi, practic vârfurile de generaţie de la şcolile particulare din România, au fost deja legitimaţi la cluburi profesioniste din Italia.

Cristian Daminuţă

S-a transferat la Poli Timişoara de la CFR Timişoara, în 2006, iar din 2008 este la Internazionale Milano. Daminuţă are un salariu stagional de 50.000 de euro.

image

Adrian Stoian



A îmbrăcat pentru prima dată tricoul lui AS Roma într-un joc oficial pe „Olimpico“ cu Juventus (1-4). Jucătorul crescut la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ a intrat în minutul 90 în locul muntenegreanului Vucinic.

Denis Alibec

Produs al şcolii de fotbal din Mangalia, Alibec şi-ar fi dorit să joace la Steaua. Ajuns la Centrul de Copii şi Juniori din Ghencea a fost refuzat pentru motivul că nu ştia să alerge. Acum el a ajuns la echipa a doua a lui Inter.

Bogdan Gavrilă

El este cel de-al patrulea junior de la Şcoala lui Gică Popescu care face parte din lotul de rezerve al echipe AS Roma.

Sergiu Suciu

Mijlocaşul sătmărean Sergiu Suciu în Serie A într-un meci împotriva Romei, pe Olimpico (2-3).  Suciu a fost descoperit la Satu Mare de antrenorii Dacian Nastai şi Paul Mihai, iar la 13 ani a plecat împreună cu părinţii în Italia.

Victor Dobrescu

Orădeanul trece printr-o dramă cumplită. A fost operat la şold şi se părea că totul va reintra în normal, dar durerile au reapărut, urmând să fie din nou operat. E posibil ca intervenţiile chirurgicale repetate să-i afecteze iremediabil cariera.

Jonis Khoris

S-a născut la Bucureşti şi face parte din lotul lărgit al Regginei. Khoris a mai jucat în sezonul 2006-2007 la Vibonese, Serie C2. A debutat la Reggina ca titular în meciul Inter -Reggina (3-0) şi şi-a prelungit recent contractul.

Alexandru Pena

image



Considerat unul dintre vârfurile generaţiei sale, provine de la Şcoala de fotbal a lui Gheorghe Popescu. Chiar dacă şi-ar fi dorit să rămână la Craiova, a ales Roma pentru că reprezintă o mare provocare.

Sergiu Ungureanu

La 18 ani marca 18 goluri pentru juniorii „A” ai echipei CFR Cluj. Prin cunoştiinţele tatălui său din Italia a fost transferat ca jucător liber la Bologna.

Alin Bucuroiu

Originar din Râmnicu Vâlcea, Bucroiu a fost liderul generaţiei sale la vârsta de 16 ani. El îşi dispută postul de titular la echipa Primavera a clubului Udinese cu un alt român, Alberto Cobrea.

Alberto Cobrea

Este din Piatra Neamţ şi a fost remarcat de un impresar la un turneu de juniori. Mai întâi, a ajuns la Roma, dar până la urmă cel mai serios club s-a dovedit Udinese. Şi Juventus s-a interesat de el.

image

Sebastian Mladen



Este nepotul lui Gică Popescu şi joacă pe postul de fundaş central. Pentru el, ca şi pentru Pena, antrenamentele cu Totti şi Mexes sunt o adevărată încântare.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite