Naşul vrea curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naşul vrea curăţenie
Naşul vrea curăţenie

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, i-a transmis selecţionerului Răzvan Lucescu că ar fi bine ca de acum înainte să nu mai cheme la lot jucătorii cu probleme, cum este cazul lui Mutu şi al lui Adrian Cristea. Mircea Sandu n-a fost la meciul de la Piatra Neamţ, dar după a răbufnit, a criticat dur unii jucători şi a contestat o parte a selecţiei făcute de Răzvan Lucescu.

Mai citeşte şi:



Naşul e nervos. Pus la zid din cauza situaţiei existente în fotbalul românesc, Mircea Sandu vrea ordine şi disciplină la echipa naţională. El a afirmat că de acum încolo îi va interzice lui Răzvan Lucescu să le mai dea liber fotbaliştilor. „Nimeni nu realizează că ei sunt în programul naţionalei de când s-au prezentat la prima selecţie şi până la finalul meciului. Dacă Mutu păţea ceva în Serbia când a plecat la trei noaptea, responsabilitatea era a celor din staff. Plăteam cu libertatatea greşeala lui!”, a tunat Naşul.

„Să nu-l mai văd pe cristea la naţională“

Sandu l-a crucificat apoi pe Adrian Cristea. „Nu ştiu ce mai caută el la naţională şi sper din tot sufletul să nu-l mai văd. Mutu măcar a făcut ceva pentru echipă, dar Cristea n-a realizat nimic. Avem numai prinţi, briliante, diamante, dar de fapt avem numai bijuterii ruginite. Răzvan trebuie să ia măsuri urgent”, a continuat nemulţumit preşedintele FRF, care a convocat Comitetul Executiv pentru a discuta situaţia naţionalei.

„Cred că ar trebui să se termine odată cu largheţea asta. Să plece acasă doar familiştii, nu toţi ca să stea cu panaramele. Nu e normal ca din cauza unora să sufere toată lumea”. „Naşul” a criticat şi modul în care s-a făcut selecţia: „Mara şi cu Panin nu mai sunt jucători care pot să facă faţă la echipa naţională. Nici la tineret nu stăm bine. L-am văzut pe Torje cum mergea pe teren la Botoşani, crede că banderola aia îi poate da dreptul să aibă atâtea aere”.

image

Nu e obligatoriu ca Mutu să mai vină la echipa naţională. Adi trebuie să-şi regleze viaţa! Nu mai este un copil, are 30 de ani acum, o familie, dar şi un proces pe cap. Nu trebuie să plătească alţii pentru el.

image


Mircea Sandu
preşedinte FRF

Bilanţul unui dezastru

image

Raţ, liderul prezenţelor la naţională în campania aceasta


- 47 de jucători au folosit cei doi selecţioneri, Victor Piţurcă şi Răzvan Lucescu.
- 12 fotbalişti au bifat primele lor meciuri oficiale: Cristi Săpunaru, Marian Aliuţă, Costin Lazăr, Mihăiţă Neşu, Florin Costea, Cosmin Moţi, Cristi Tănase, Bogdan Mara, Romeo Surdu, Dacian Varga, Costel Pantilimon şi Cristi Panin.
- 5 jucători au debutat la naţională direct în meciurile acestei campanii: Max Nicu, Iulian Apostol, Mihai Roman, Nicolae Grigore şi George Galamaz.
- 720 de minute a jucat Răzvan Raţ, el fiind fotbalistul cu cele mai multe minute jucate.
- 1 victorie a înregistrat România acasă, în meciul cu Insulele Feroe (3-1).
- 19 minute a bifat Ionuţ Mazilu, el fiind jucătorul cel mai puţin utilizat.
- 17 mijlocaşi au evoluat pentru naţională în aceste preliminarii, faţă de 16 fundaşi, 11 atacanţi şi trei portari.
- 26 de ani au trecut de când naţionala nu mai pierduse cu 5-0, ca la Belgrad. La 12 octombrie 1983, România antrenată de Mircea Lucescu a fost învinsă de Ţara Galilor.
- 5 meciuri a bifat căpitanul Chivu, în vreme ce Mutu a jucat doar trei.
- 2 goluri a marcat Ciprian Marica, fiind cel mai bun marcator al tricolorilor.
- 9 meciuri din 10 au bifat Ciprian Marica şi Mirel Rădoi, fiind cei mai folosiţi fotbalişti din actualele preliminarii.
- 6 jucători au purtat tricoul cu numărul 10 în această campanie: Nicolae Dică, Marian Aliuţă, Adrian Mutu, Cristi Tănase, Bogdan Mara şi Adrian Cristea.
- 1autogol, marcat de francezul Julien Escudé, a intrat în beneficiul României.
- 10 goluri a încasat portarul Lobonţ, în timp ce Coman a luat 7, iar Pantilimon unul singur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite