Napoli, un vulcan!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tripleta de aur a lui Napoli: Cavani, Lavezzi (mijloc) şi Hamsik (dreapta)
Tripleta de aur a lui Napoli: Cavani, Lavezzi (mijloc) şi Hamsik (dreapta)

Asemenea Vezuviului, echipa italiană a „erupt” în meciul cu Chelsea (3-1), făcând un pas uriaş spre sferturile de finală.

Despre Vezuviu ştim că este singurul vulcan activ de pe continentul european. N-a mai dat niciun semn de viaţă din 1944, dar constituie în permanenţă un pericol, fiind supravegheat non-stop de specialişti. La câţiva kilometri distanţă, echipa italiană Napoli n-a mai „erupt" de pe vremea lui Maradona, când a luat două titluri de campioană plus o Cupă UEFA.

Marţi seară, Stadionul „San Paolo" s-a cutremurat însă din nou. Nu se întorsese marele Diego şi nici nu se câştigase vreun trofeu, dar „vulcanul" Napoli a arătat că încă mai e activ. Lava fierbinte a napoletanilor a fost testată pe propria piele de Chelsea, un gigant al fotbalului european, englezii fiind depăşiţi la toate capitolele de „banda lui Mazzarri". Suspendat, antrenorul italian nici măcar nu s-a aflat pe bancă, însă jucătorii săi nu i-au resimţit deloc lipsa. Aşa cum era de aşteptat, diferenţa a fost făcută de cei trei tenori din atac, Cavani, Lavezzi şi Hamsik.

Cavani, de neoprit

Uruguayanul care va veni la Bucureşti săptămâna viitoare a fost vioara principală, marcând al 24-lea gol stagional şi punându-i pe tavă argentinianului Lavezzi celelalte două reuşite. Dacă Chelsea l-a avut pe Mata (spaniolul care a deschis scorul), Napoli a răspuns cu „Matadorul" Cavani, cel care a răpus-o şi pe Steaua în urmă cu un an. Totuşi, seara magică de la Napoli n-ar fi fost posibilă fără travaliul elveţianului de origine turcă Gökhan Inler.

Cel mai scump transfer din era De Laurentiis (18 milioane de euro) îşi justifică din plin investiţia: este un metronom la mijlocul terenului, liant între apărare şi atac, un fel de Xavi la Barcelona. Euforici, fanaticii fani din Napoli visează deja la finala de la München. E prea mult?

Villas-Boas s-a „sinucis"

„Micul Mourinho", Andre Villas-Boas, pare să aibă zilele numărate pe banca lui Chelsea. După 1-3 cu Napoli, presa din Albion a taxat primul 11 trimis în teren de tehnicianul portughez, cu Lampard şi Ashley Cole ţinuţi pe baca de rezerve. „O sinucidere tactică", au afirmat jurnaliştii britanici. În schimb, Villas-Boas spune că nu-şi simte ameninţat postul. Cel puţin până la returul de pe „Stamford Bridge" (14 martie), pentru că o eliminare în optimi a lui Chelsea va fi imposibil de suportat de către patronul rus Roman Abramovici. Rafa Benitez a fost scos deja la „încălzire".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite