N’Doye vrea să mănânce urzici diseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
N’Doye vrea să mănânce urzici diseară
N’Doye vrea să mănânce urzici diseară

Scăpat de postul Ramadanului, senegalezul vrea să se „înfrupte“ din Urziceni. Simpatic şi în afara terenului, unde atrage toţi ochii datorită vestimentaţiei, N’Doye se închină lui Allah. Crescut într-un mediu religios, el tocmai a ieşit din postul Ramadanului.

Adevărul: Ai fost şi la Graz, alături de Tamaş, cel mai bun dinamovist de pe teren. Cum reuşeşti să te concentrezi?

Ousmane N’Doye: Păi, n-am vreun secret anume. Mă antrenez bine, încerc să-mi fac treaba pentru care sunt plătit şi, dacă totul iese aşa cum trebuie pe teren, îi mulţumesc şi lui Allah.

Eşti foarte credincios?

Încerc să respect tradiţiile în care am fost crescut.

Acum te afli în postul Ramadanului?

Da, este o sărbătoare importantă pentru mine, de la care nu vreau să mă abat. Chiar dacă sunt fotbalist şi am antrenamente şi trebuie să fiu într-o formă fizică bună, eu tot ţin post.

Care sunt ritualurile, mai exact?

Păi, trebuie să mă trezesc la cinci dimineaţa şi să fac rugăciunea. Mă rog până la 5.45, apoi încerc să adorm la loc. Nu mănânc nimic toată ziua, nu beau apă, asta până la opt seara.

Şi acest regim nu-ţi influenţează forma?

Nu. Cât timp antrenorul mă bagă în teren, înseamnă că totul merge bine. De fapt, nici nu cred că ei ştiu că eu ţin post de Ramadan.

O să ţii post şi în ziua meciului cu Unirea Urziceni?

Nu mai trebuie pentru că duminică (n.r. - azi) se termină Ramadanul. Mă bucur, fiindcă voi fi în formă maximă.

Apropo de meciurile de acasă, conducerea vrea să aducă un psiholog la echipă pentru că nu bateţi în „Ştefan cel Mare”...

Psiholog? Doamne, de ce? Eu nu am nevoie de aşa ceva. Nu merg la psiholog.

„E normal ca Borcea să intre în vestiar“

Întrebat dacă ar accepta ca vreun acţionar să intre în vestiar în pauza meciului, aşa cum a vrut să facă Gigi Becali în partida cu Şerif, Bonetti a dat un răspuns sincer. “La noi, Borcea poate să intre în vestiar. Ierarhiile trebuie acceptate, asta denotă demnitate, nu slăbiciune. Borcea s-a comportat mereu bine în vestiar”, a spus italianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite