N-au vrut să amâne meciul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arăta terenul la meciul cu Villarreal
Aşa arăta terenul la meciul cu Villarreal

Ca să evite un nou caz Villarreal, steliştii ar fi putut solicita la forul european reprogramarea turului cu olandezii de la Twente.

Au mai rămas doar patru zile până la prima manşă din 16-imile Ligii Europa, dintre Steaua şi FC Twente. Principala problemă a steliştilor nu e reprezentată însă de forţa olandezilor, ci de starea vremii. Gerul şi ninsorile au pus din nou stăpânire pe Bucureşti, iar „Arena Naţională" nu se prezintă în cele mai bune condiţii. Terenul e acoperit de o prelată, dar şi de zăpadă.

Astfel, există posibilitatea ca, din cauza condiţiilor, întâlnirea cu olandezii să fie amânată de UEFA. De acest lucru se tem cel mai mult steliştii, mai ales că există şi un precedent. În 2005, partida din optimile Cupei UEFA cu Villarreal nu s-a mai disputat la data programată tocmai pentru că terenul din Ghencea era acoperit cu zăpadă. Atunci, meciul a fost amânat cu cinci zile.

Puteau proceda ca ruşii

În ciuda gerului de afară, oficialii Stelei n-au făcut niciun demers ca turul cu Twente să se dispute mai devreme, după modelul brevetat de ruşi. Aceştia „driblează" temperaturile periculos de scăzute jucând, spre exemplu, în Liga Campionilor de la ora 19.00 , şi nu la 21.45.

„Dacă steliştii prezentau motive solide, cei de la UEFA puteau să mute ora partidei sau chiar să amâne meciul", ne-a explicat Cristian Bivolaru, fostul director de relaţii internaţionale al FRF.  Vremea rea continuă şi în zilele viitoare. Ninsorile nu se vor opri până miercuri noapte, iar temperaturile vor oscila între -4 şi -11 grade Celsius. Joi, la ora confruntării cu Twente, se anunţă -9 grade Celsius, dar cerul va fi senin.

Nu se pot antrena

De la întoarcere din cantonamentul din Antalya, steliştii au dificultăţi în privinţa antrenamentelor. La Mogoşoaia, zăpada depusă pe teren n-a fost înlăturată total, astfel că Tănase şi compania fac doar uşoare încălziri pentru a-şi menţine tonusul până joi.

"Terenul a fost acoperit şi sunt convins că, în ciuda vremii, se va prezenta bine. N-avem niciun motiv să cerem amânarea jocului."
Narcis Răducan
director sportiv Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite