N-ar strica trei-patru schimbări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trebuie să fim conştienţi că avem o grupă extrem de grea. Vom întâlni echipe cu jucători cu o experienţă superioară fotbaliştilor români. Este important să abordăm competiţia

Trebuie să fim conştienţi că avem o grupă extrem de grea. Vom întâlni echipe cu jucători cu o experienţă superioară fotbaliştilor români.

Este important să abordăm competiţia cu un optimism robust, întrucât şi noi avem jucători care evoluează în campionatul Italiei, cum e Mutu, Chivu şi Radu, ţară care e campioană mondială. Şi ceilalţi componenţi ai lotului care joacă afară sau în campionatul intern dispun de experienţă în Champions League sau în Cupa UEFA.

În aceste condiţii, obiectivul de a trece de grupe este realist. Trebuie cântărit părţile slabe ale adversarilor, pentru că, deşi sunt puţine, ele există. Totuşi nu cred că s-ar supăra cineva dacă "tricolorii" s-ar întoarce fără niciun punct, cum s-a întâmplat la Europenele din 1996. Şi atunci am avut adversari mai slabi decât acum. Trecerea de grupe este foarte grea, dar nu imposibil de realizat, pentru că avem şansele noastre.

Jucătorii adversarelor sunt uzaţi în competiţiile pe care le-au disputat, iar prospeţimea alor noştri e un atu. Va trebui să jucăm curajos, cu o apărare atentă, un mijloc laborios şi să atacăm. Aş vedea ca Piţurcă să înceapă în formaţia de bază şi cu Mutu, şi cu Dică. Prezenţa lui Mutu în echipă este decisivă. Cred că ar trebui să surprindem adversarii. Nu poţi juca la 0-0, pentru că e greu să rezişti. De altfel, în ultimul timp, n-am făcut decât un singur meci nul, cu Olanda, în preliminariile lui Euro.

Ar fi necesar ca selecţionerul Victor Piţurcă să facă trei-patru schimbări în formula de bază, pentru că adversarele ne-au cam citit. Ca fundaş lateral-stânga, l-aş vedea pe Ştefan Radu. Mi-a plăcut cum a evoluat pe acest post sâmbătă şi a jucat şi la Lazio Roma. Răzvan Raţ a fost folosit foarte puţin de Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk.

La mijloc, l-aş introduce în primul "11" pe Nicolae Dică în locul lui Cociş, iar pe banda dreaptă, pe Bănel Nicoliţă, care a fost mai eficient decât Florentin Petre. Iar în atac l-aş introduce pe unul dintre cei doi Niculae, Marius sau Daniel.

De Marica nu mi-a plăcut în partida cu Muntenegru. Spre deosebire de Mutu care a făcut alunecări şi "a pus osul" serios, Marica mi s-a părut mofturos, nemulţumit poate de felul cum a fost întâmpinat de public şi criticat de presă, iar când vii aşa la echipa naţională, mai bine stai deoparte.

Cel mai greu meci mi se pare a fi cel cu Italia şi nu văd cum am putea să-l rezolvăm. Dar cine ştie, noi i-am mai învins pe italieni. E drept, cu mulţi ani în urmă. Contează foarte mult şi prima partidă cu Franţa. Atuurile noastre ar fi omogenitatea echipei împănată cu experienţa unora dintre fotbalişti şi tinereţea altora, dornici de afirmare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite