Mutu speră la sferturile Ligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu
Mutu

Fiorentina a pierdut la München cu un gol marcat din ofsaid, iar polonezul Fabianski a îngropat-o pe Arsenal la Porto.

În lipsa lui Mutu, Fiorentina s-a deplasat în Bavaria "la ciupeală", cu Gilardino pe post de sperietoare. Atacantul italian este însă în perioada de hibernare, dovadă fiind faza în care a alunecat lamentabil în poziţie de singur cu portarul. Aşadar, germanii aveau toate atuurile să zburde către sferturi, însă şi-au complicat singuri calculele calificării.

Astfel, după ce echipa sa a deschis scorul din penalty, Van Gaal l-a introdus în apărare pe debutantul cu rădăcini italiene Contento ("fericit", în limba italiană), a cărui eroare a fost speculată de coechipierii lui Mutu în minutul 47. Un gol de aur, deşi Bayern a smuls victoria pe final, după un ofsaid de un metru la Klose, într-un moment în care Fiorentina era în 10 oameni.

Meci mult mai tensionat şi mai spectaculos pe „Dragao", cu ocazii la ambele porţi şi cu un conflict la pauză, în tunelul de la vestiare, între Fabregas şi Meireles.

Arsenal, bătută de propriul portar!

„Vedeta" confruntării a fost de departe portarul „tunarilor", Fabianski, polonezul fiind responsabil pentru ambele goluri ale lui FC Porto. Mai întâi a „bărbierit" o centrare banală, după care a luat în mână o pasă trimisă „acasă", lovitură indirectă din care portughezii au marcat pentru 2-1. Ambele „duble" îşi vor cunoaşte câştigătoarele abia la 9 martie, la Florenţa, respectiv Londra.

Liga Campionilor, optimi, tur

Marţi

AC Milan - Man. United 2-3
Ronaldinho 3, Seedorf 85 / Scholes 36, Rooney 66, 74
Ol. Lyon - Real Madrid 1-0
Makoun 47

Marţi, 23 februarie

VfB Stuttgart - FC
Barcelona 21.45, TVR 1
Olympiacos - Bordeaux 21.45, Boom Sport One
Miercuri, 24 februarie
ŢSKA Moscova - FC Sevilla 21.45, Boom Sport One
Inter - Chelsea 21.45, TVR 1

Meciurile retur vor avea loc în perioada 9-17 martie

2-1

Bayern München: Butt - Lahm, Van Buyten (Contento 46), Demichelis, Badstuber - Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery - Gomez (Klose 66), Müller (Olici 66). Antrenor: Louis Van Gaal

Fiorentina: Frey - De Silvestri, Kroldrup, Natali (Pasqual 85), Gobbi - Montolivo (Donadel 84), Bolatti - Marchionni, Jovetici (Felipe 75), Vargas - Gilardino. Antrenor: Cesare Prandelli

Goluri: Robben 45+3 (pen.), Klose 89 / Kroldrup 50
Eliminat: Gobbi 73

Stadion "Allianz Arena": 68.000
Arbitru: Tom Ovrebo (Norvegia)

2-1

FC Porto: Helton - Fucile, Rolando, B. Alves, A. Pereira - Ruben Micael (Belluschi 85), Fernando, Meireles (T. Costa 68) - Varela, Falcao, Hulk (M. Gonzalez 81). Antrenor: Jesualdo Ferreira

Arsenal: Fabianski - Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy - Diaby, Denilson, Fabregas - Rosicki (Walcott 68), Bendtner (Vela 83), Nasri (Eboue 88).

Antrenor: Arsene Wenger
Goluri: Varela 11, Falcao 51 / Campbell 18

Stadion "Dragao": 50.000
Arbitru: Martin Hansson (Suedia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite