Mutu şi fraţii Becali vor să fenteze Fiorentina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul român nu mai este, de luni, impresariat de fraţii Becali! În schimb, acesta a apelat la serviciile italianului Pietro Chiodi, nimeni altul decât finul lui Victor Becali. Adrian Mutu speră ca prin această mişcare să se împace cu şefii Fiorentinei, aflaţi în conflict cu impresarii români, şi să-şi rezolve situaţia până la finalul săptămânii.

Cotidianul „La Nazione" a venit ieri cu o ştire „bombă": Adrian Mutu a renunţat (din nou) la colaborarea cu fraţii Becali! Conform sursei citate, Ioan Becali a fost cel care l-a sfătuit pe Mutu să plece de la echipă înaintea meciului cu Bologna, apoi fostul agent FIFA a ţinut o conferinţă de presă în care a bălăcărit conducerea Fiorentinei, atacantul român trăgând toate ponoasele!

Prima a fost excluderea din lot, apoi i s-a interzis transferul în Italia, a fost amendat cu o sumă record de 150.000 de euro, iar mai nou conducerea „viola" vrea să-i suspende integral salariul până la vară. Mutu a regretat decizia luată, a completat „La Nazione", aşa că luni cele două părţi au încetat colaborarea.

Ştirea a fost confirmată ieri de agentul lui Adrian, Victor Becali: „Cei de la Fiorentina au spus că problema aş fi eu, aşa că pentru interesul lui am decis să întrerupem colaborarea. Nu e nicio problemă, sunt prieten cu Adi Mutu şi important e ca el să-şi rezolve situaţia".

Miza: rămâne sau pleacă de la Fiorentina!

Acum că a renunţat la fraţii Becali, Mutu speră să revină la relaţii mai bune cu conducerea Fiorentinei, care l-a şi dat în judecată pentru calomnie pe Giovanni.

„Nu se poate spune dacă această mutare va duce la reintegrarea sa, dar pentru român cu siguranţă reprezintă un pas spre împăcare cu patronii Della Valle", a notat ieri şi „Violanews.com". De altfel, Mutu şi-a manifestat încă o dată dorinţa de a rămâne la Fiorentina. Pe urmele sale insistă şi Napoli, care şi-a manifestat intenţia de a-l aduce pe Mutu. Cum la finalul săptămânii perioada de transferuri se încheie, pentru român cel mai important este să-şi clarifice situaţia: rămâne sau pleacă?

Impresar nou, aceeaşi sfetnici

Bluful a ieşit la iveală atunci când s-a anunţat noul impresar al lui Mutu: Pietro Chiodi, nimeni altul decât finul lui Victor Becali. Chiodi este directorul firmei de accesorii sportive Mondego şi unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Cristi Chivu. Acesta a plătit anul trecut 25.000 de euro pentru a obţine licenţa de impresar FRF, deşi în Italia putea intra în examen cu doar 100 de euro. Concurenţa şi exigenţele erau însă mai mari!

Potrivit lui Chiodi, meseria de impresar este un hobby, el completând la acea dată: „Nu voi colabora deocamdată cu naşul meu, Victor Becali, cine ştie, poate o voi face peste câţiva ani". Chiodi s-a cunoscut cu fraţii Becali odată cu trecerea lui Chivu la Roma, când italianul l-a ajutat pe fotbalistul român să se instaleze în capitala Italiei. 

"Nu ştiu dacă mai rămâne la Fiorentina sau pleacă, asta e problema lui de acum, va trebui să o rezolve singur."
Victor Becali
agent FIFA

"Vreau să joc din nou pentru Fiorentina, să aud din nou strigându-se «Il Fenomeno», să fac reverenţe şi să mă bucur pentru un gol."
Adrian Mutu
atacant Fiorentina

Înainte s-au bălăcărit

Pietro Chiodi (drepta) este un apropiat al familiei Becali



Precedenta ruptură dintre Mutu şi fraţii Becali s-a produs după ce Mutu a fost suspendat de Chelsea pentru consum de droguri. Atunci, Ioan Becali (foto) a reacţionat dur la decizia fotbalistului de a înceta colaborarea cu firma sa.

„Mutu începuse să se creadă Mesia, nu mai asculta de nimeni! Drept mulţumire că i-am obţinut o suspendare de numai şapte luni a rupt contractul cu noi! M-am săturat de el. Mutu vrea să facă multe profesii în acelaşi timp: fotbalist, bătăuş, patron de localuri de striptease".

Fanii îl vor înapoi în echipă

Mutu este iubit în continuare de fani, conform unui sondaj realizat pe un site al suporterilor Fiorentinei, la care au participat peste 1.200 de
persoane. 66% din susţinătorii viola au bifat răspunsul „DA" la întrebarea: „Îl vrei pe Mutu înapoi în lot?". Gruparea toscană este pe locul 11 în Seria A.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite