Mutu şi Goian, veşti bune pentru Răzvan!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Briliantul“ a marcat, a lovit bara şi a dat o pasă de gol în remiza Fiorentinei de ieri, 2-2 pe teren propriu cu AS Roma. Palermo s-a impus sâmbătă cu 1-0 în faţa lui AC Milan, graţie unei reuşite a lui Dorin Goian. România îi poate recupera pentru meciul de sâmbătă din Bosnia pe doi dintre artizanii calificării la Euro 2008.

Adrian Mutu e pe cai mari la Florenţa! După „dubla" din meciul cu Catania, de la 6 martie, „Briliantul" a recidivat ieri cu o reuşită în poarta Romei. Gol de toată frumuseţea, care a ridicat tribunele de pe „Artemio Franchi" în picioare.

Decarul român a luat o acţiune pe cont propriu de la 25 de metri, l-a driblat în careu pe brazilianul Juan şi a trimis în plasă printre picioarele lui Doni. Mutu putea duce scorul la 2-0, dar mingea trimisă de el cu capul din corner a lovit transversala din 11 metri. Căpitanul romanilor, Francesco Totti, era singurul care-i mai putea fura lui Mutu titlul de om al meciului. „Dubla" sa, prin care campionul mondial din 2006 a bifat golurile 200 şi 201 în Serie A, a adus la final un punct Romei în meciul cu Fiorentina.

Gruparea „viola" a mai marcat prin Gamberini, după o prelungire cu capul din corner a aceluiaşi Adrian Mutu, care nu trebuie să lipsească (după forma arătată în ultima vreme) din primul „11" în meciul de la Zenica.

„Goe" a relansat campionatul în Serie A

O altă „soluţie" pentru atacul suferind al naţionalei României este stoperul lui Palermo, Dorin Goian, care a arătat şi el o poftă mare de joc în meciul de sâmbătă cu liderul din Serie A, AC Milan.

După un început de retur care l-a găsit în infirmeria sicilienilor, fostul fundaş al Stelei a revenit sâmbătă în garnitura de start a „rosanerilor". Nu mai jucase de la 6 ianuarie, anul acesta,când s-a accidentat din nou în meciul cu Sampdoria.

Revenirea însă a fost fulminantă. Internaţionalul român a avut o evoluţie remarcabilă concretizată printr-un gol prin care echipa lui s-a impus cu 1-0. O reuşită de veritabil vârf de careu! Corner pentru Palermo, Van Bommel şi ­Nesta au crezut că e în ofsaid (numai că olandezul nu făcuse pasul inainte), iar uriaşul român a preluat pe dreptul şi a şutat violent cu stângul.

Lăudat în presa italiană

Goian are toate motivele să fie mândru. A devenit erou pe prima pagină a celor două mari ziare de sport din Italia, „Gazzetta" şi „Corierre dello Sport", şi omul meciului în majoritatea publicaţiilor din peninsulă! În plus, golul lui Goian a adus trei puncte extrem de importante pentru Palermo, care pierduse ultimele cinci meciuri în Serie A, şi a relansat campionatul. Inter a câştigat ieri, 1-0 cu Lecce, şi s-a apropiat la două puncte de Milan.

Tamaş - rezervă, gol - Cociş!

Gabi Tamaş a fost doar rezervă la West Bromwich, în remiza de pe teren propriu cu Arsenal, 2-2. Românul a bifat ultimul meci în Premier League la 5 martie, când a intrat în minutul 78 al partidei cu Birmingham (3-1 pentru West Bromwich).

Răzvan Cociş a fost integralist şi a marcat golul lui Karpatîi Lvov în meciul de la Sevastopol, pierdut cu 1-3. Mijlocaşul împrumutat de la Al Nasr a fost decisiv etapa trecută, când echipa sa a câştigat cu 1-0 în faţa lui Şahtior.

Adrian Ropotan, tot suspendat, n-a fost în lotul lui Dinamo Moscova, care a câştigat cu 3-1 în faţa lui Rostov.

Ionuţ Mazilu a marcat o „dublă" pentru Arsenal Kiev, care s-a impus acasă cu 3-1 în faţa lui Ilişiveţ Mariupol. Florin Şoavă a fost rezervă la gazde.

22 de luni trecuseră de la ultima reuşită a lui Goian, într-un meci al Stelei cu Oţelul (5-0),  la 1 mai 2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite