Mutu a mai rămas fără 150.000 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că a părăsit antrenamentul Fiorentinei înaintea meciului cu Bologna, românul a fost amendat de club. Agentul jucătorului, Victor Becali, spune că şansele ca Mutu să plătească amenda sunt mici. Comisia de arbitraj a ligii italiene va avea ultimul cuvânt de spus.

Ioan Becali era optimist la conferinţa de presă de săptămâna trecută - când, printre altele, a dezvăluit că oficialii Fiorentinei l-au numit „cancer" pe Adrian Mutu - privind amenda pe care o va primi românul.

„Pentru că a lipsit de la un antrenament, riscă o amendă maximă între 5.000 şi 10.000 de euro", spunea fostul impresar. Conducerea clubului toscan nu s-a lăsat însă intimidată şi i-a aplicat lui Mutu o corecţie istorică: 150.000 de euro.

Comisia de arbitraj a ligii italiene va avea ultimul cuvânt privind această decizie luată de Fiorentina, a declarat pentru „Adevărul" agentul lui Adrian Mutu, Victor Becali.

„Ei (n.r. - Fiorentina) pot să ceară pentru Mutu şi o amendă de patru milioane, asta nu înseamnă că Mutu o va plăti! Există un cod al muncii, nişte linii în care trebuie să se încadreze o faptă pentru a fi supusă unei asemenea amenzi", a declarat agentul FIFA.

„Lucrat" de un fost coleg?

Totuşi, posibilitatea ca cererea Fiorentinei să treacă de comisia de arbitraj este destul de mare! Săptămâna trecută, Juventus l-a amendat cu aceeaşi sumă pe Felipe Melo, fost jucător „viola", pentru că şi-a lovit un adversar cu piciorul în figură la meciul cu Parma (pierdut de Juventus acasă cu 1-4), fiind eliminat direct.

Mijlocaşul brazilian a primit şi o suspendare de trei etape din partea comisiei de disciplină, astfel că o decizie favorabilă „bianconerrilor" din partea comisiei de arbitraj privind amenda de 150.000 de euro nu este exclusă. Iar asta ar crea un precedent, fiind vorba tot de un act de indisciplină, şi pentru cazul lui Mutu.

Genoa, altă posibilă destinaţie

Enrico Preziosi, preşedintele lui Genoa, şi-a manifestat şi el interesul pentru transferul lui Adrian Mutu. „De ce nu? Mutu e un jucător care nu poate să nu te intereseze", a spus acesta.

"Fiorentina poate să-l amendeze şi cu patru milioane, asta nu înseamnă că va şi plăti!"
Victor Becali
 agentul lui Adrian Mutu

Nu are voie nici să-şi vadă colegii

De marţi, lui Mutu i s-a pus la dispoziţie un preparator fizic personal. Românul poate folosi terenurile de la stadion şi sala de forţă, însă are interzis în vestiar, schimbându-se într-o cameră separată. Totodată, nu se poate antrena în acelaşi timp cu restul lotului, Fiorentina încercând astfel să-l izoleze de colegii săi.

Amenzile şi penalizările lui Mutu

Mai 2008, Chelsea: 17.173.990 de euro pentru încălcarea clauzelor contractuale, datorată suspendării pentru consum de cocaină.

Decembrie 2009, Fiorentina: 5.000 de euro pentru o bătaie cu un cetăţean libanez într-un local de lux din Florenţa.

Februarie 2010, Fiorentina: 23.000 de euro - 16.500 de euro pentru o ieşire nocturnă pe care clubul nu i-o permisese şi 6.500 de euro pentru că a fost prins fumând în stadion.

Octombrie 2010, Fiorentina: 16.800 de euro pentru bătaia aplicată chelnerului albanez.

Octombrie 2010, Fiorentina: 750.000 de euro, reprezentând jumătate din salariul său pe perioada suspendării pentru dopaj cu sibutramină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite