Mutu devine pericol naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu devine pericol naţional
Mutu devine pericol naţional

Pus să plătească 17 milioane de euro, „Briliantul“ nu mai are chef de fotbal, fapt îngrijorător pentru Răzvan Lucescu.Peste o lună de zile, la 5 septembrie, naţionala României îşi va juca la Paris ultima şansă de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Contra „cocoşilor galici”, asul din mâneca lui Răzvan Lucescu se numea Adrian Mutu. Afectat de operaţia la genunchi din primăvară, “Fenomenul” părea să-şi recapete, treptat, forma fizică şi pofta de gol.

A picat însă decizia TAS de săptămâna trecută, o adevărată lovitură atât pentru buzunarul, cât şi pentru psihicul românului.

S-a văzut acest lucru duminică seară, la primul amical al Fiorentinei după hotărârea forului de la Lausanne, contra celor de la Cagliari (1-0, gol Vargas). „Aşa cum era de aşteptat, nu s-a văzut adevăratul Mutu.

Şi-a căutat mereu poziţia în spatele lui Gilardino, fără nicio realizare de efect”, a notat „Gazzetta dello Sport”. Acelaşi prestigios cotidian a completat: „Nicio problemă: Fiorentina îl va aştepta cu o răbdare infinită”. Nu şi naţionala României, care are nevoie de un Mutu în vârf de formă cât mai repede.

Juve: „Plătim noi amenda lui Mutu!“

În ianuarie 2005, aceasta a fost declaraţia dată de oficialii lui Juventus, în frunte cu celebrul Luciano Moggi, care l-a adus pe Mutu la Torino fără vreun efort financiar.

„În cazul în care va primi o amendă, o vom plăti noi!”, au spus italienii în ziua prezentării oficiale a românului, afirmaţie care s-ar putea să se regăsească şi în contractul încheiat atunci între cele două părţi. Ar fi un ajutor nesperat pentru Mutu, care şi-ar putea găsi astfel un coplătitor pentru cele 17 milioane de euro.

image

Cred că am plătit destul pentru o greşeală a tinereţii de care mă separă acum ani-lumină.

image


Adrian Mutu
atacant Fiorentina

image

Respect decizia TAS, dar am dreptul să critic o sancţiune care mi se pare exagerată. Justiţia sportivă trebuie să respecte regulile Uniunii Europene.

image


Adrian Mutu
atacant Fiorentina

Alte probleme pentru Răzvan Lucescu

Pe lângă situaţia prin care trece Mutu, selecţionerul Răzvan Lucescu este îngrijorat de faptul că alţi trei stranieri din lotul pentru Budapesta nu se simt tocmai bine la echipele lor de club.

Cristian Săpunaru(FC Porto) „Săpun” n-a jucat deloc în perioada de pregătire în meciurile de verificare din cauza unei accidentări.

Mihai Neşu (FC Utrecht) Titular incontestabil în sezonul trecut, “Bişonul” pare să fi pierdut, momentan, primul 11 în echipa olandeză.

Tiberiu Ghioane
(FC Dinamo Kiev)În primele trei etape ale campionatului a fost doar rezervă, intrând în joc pe parcursul reprizelor secunde.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite