Mutu este la doar 24 de ore de faliment!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu este la doar 24 de ore de faliment!
Mutu este la doar 24 de ore de faliment!

Potrivit italienilor de la cotidianul „La Nazione“, dacă „Briliantul“ nu va plăti până mâine datoria de 17 milioane de euro către Chelsea, englezii vor solicita la FIFA suspendarea românului. Mâine expiră ultimatumul primit de Mutu de la gruparea britanică pentru achitarea datoriei de 17 milioane de euro.

Plăteşte totul sau se lasă de fotbal! Este ipoteza lansată ieri de cotidianul „La Nazione“. Conform jurnaliştilor italieni, decarul Fiorentinei ar fi încercat să negocieze cu Chelsea reducerea pedepsei financiare confirmate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lau­sanne la 31 iulie.

Mutu s-a lovit însă de refuzul categoric al oficialilor englezi. Mai mult, pe adresa românului a venit o somaţie de plată până în ultima zi a lunii august!

FIFA îl poate suspenda

Astfel, dacă nu va reuşi să facă rost de bani până mâine, cariera lui Adi Mutu va depinde de clemenţa forului mondial. Pentru că Chelsea va solicita la FIFA suspendarea „Briliantului“ pentru nerespectarea sancţiunilor date de instanţele sportive.

Dacă se va întâmpla aşa, Mutu nu mai are altă soluţie decât să se lase de fotbal şi să continue lupta pe cale civilă. „Meciul cu Palermo ar putea fi ultimul pentru Adrian Mutu, dar Florenţa poate face încă multe pentru a-l ajuta pe internaţionalul român“, a fost concluzia celor de la „La Nazione“.

Se discută şi în Parlament

În frunte cu patronul Della Valle, oficialii „viola” au încercat pe toate căile posibile o rezolvare a situaţiei, inclusiv printr-o întâlnire cu Roman Abramovici, miliardarul rus care conduce destinele lui Chelsea. De asemenea, a fost sesizat şi sindicatul jucătorilor din Italia, dar şi preşedintele UEFA, Michel Platini.

De asemenea, „Cazul Mutu“ a intrat şi în dezbaterea parlamentului din Peninsulă, prin intermediul senatorului Achile Tottaro. „Fotbaliştii sunt angajaţi. Situaţia lui Mutu este delicată şi trebuie să fie luată în considerare de autorităţi“, a spus Tottaro.

15 septembrie este o dată importantă în agenda lui Mutu. Atunci, Tribunalul Federal din Elveţia va analiza sentinţa dată de TAS din punct de vedere al viciilor de procedură.

Dacă aceasta va fi confirmată, avocaţii românului se vor îndrepta spre Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Până atunci, Mutu poate da în judecată cluburile Juventus şi Livorno, cele care s-au folosit de serviciile sale după ce a fost dat afară de Chelsea.

image

Nu este adevărat ce a scris presa din Italia. Până când nu a epuizat căile de atac, Mutu nu plăteşte.

image


Nicu Gheară
naşul lui Mutu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite