Mai joacă şi Adi Mutu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai joacă şi Adi Mutu?
Mai joacă şi Adi Mutu?

Vedeta naţionalei a făcut ultimul meci memorabil pentru România în septembrie 2005, când tricolorii au învins Cehia cu 2-0. Un singur meci în 2009 pentru România şi niciun gol. Acesta este bilanţul lui Mutu la naţională, unde încă n-a apucat să joace sub comanda lui Răzvan Lucescu.

„Dacă Mutu va juca împotriva Serbiei aşa cum a făcut-o cu Fiorentina contra lui Liverpool nu pierdem la Belgrad”, spunea selecţionerul Răzvan Lucescu la începutul săptămânii. Mutu şi Lucescu jr au o relaţie specială, actualul selecţioner vorbind des cu el chiar dacă nu l-a avut apt la niciun meci. Lui Mutu îi place stilul lui Răzvan, pe care îl consideră un antrenor de tip italian şi crede că îi poate pune în valoare calităţile.

La plimbarea pe care tricolorii au efectuat-o ieri prin Belgrad, Mutu a părut un pic stingher, pentru că lipseau prietenii săi, Lobonţ şi Contra. Naţionala e destul de schimbată faţă de cea din martie, când a jucat el ultimul meci sub tricolor. „Briliantul” a dialogat puţin cu presa, spunând doar că „pe stadion ne aşteaptă iadul, însă astfel de meciuri clădesc o echipă naţională puternică”.

Patru ani fără glorie

Deşi este socotit cel mai valoros fotbalist român, în ultimii ani, Mutu n-a mai reuşit niciun meci memorabil. Ultima prestaţie cu adevărat reuşită datează din septembrie 2005, când România a învins Cehia la Constanţa cu 2-0, un adversar extrem de puternic la vremea respectivă, Adrian reuşind ambele goluri.

Au mai urmat apoi o partidă bună în Finlanda, tot în 2005, şi una foarte bună în Belarus, în 2007, şi în rest meciuri normale în care Mutu a contribuit la rezultatele tricolorilor, dar cam atât. Cât despre Euro 2008, turneul final din Austria şi Elveţia a reprezentat o dezamăgire atât pentru fotbalist, cât şi pentru cei care au crezut în el.

Putea depăşi suta de selecţii

Faptul că nu a avut continuitate la naţională, lipsind destul de des fie din cauza accidentărilor, fie din cauza suspendării de şapte luni dictate de FIFA, îl privează pe Mutu de un loc în top zece al celor mai selecţionaţi jucători ai naţionalei (pe primul loc este Dorinel Munteanu, cu 134 de selecţii, iar pe poziţia a zecea Silviu Lung, cu 77 de meciuri).

Dacă nu ar fi absentat atât de mult, Adrian ar fi putut aduna până acum chiar o sută de selecţii, şi nu doar 66, câte are în prezent. Hagi, spre exemplu, la 30 de ani, vârsta actuală a lui Mutu, jucase de 94 de ori pentru echipa naţională.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite