Mutu, 100 cu noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La meciul cu numărul 100 în Serie A pentru Fiorentina, „Briliantul“ şi-a condus echipa către prima victorie în deplasare din acest sezon, 4-2 la Palermo. Revenit în primul 11 al lui Sinişa Mihajlovici după două luni de pauză, Adi Mutu a schimbat faţa ofensivă a echipei sale.

Italienii au dreptate să-l considere pe Mutu cel mai important „transfer" din această iarnă. Iertat de oficia­lii toscani pentru numeroasele sale escapade, „Fenomenul" s-a revanşat cu evoluţia de la Palermo. „Cu el în teren, Fiorentina e o altă echipă. L-a susţinut pe Gilardino cu pase fantastice şi a fost mereu periculos", au notat cei de la violanews, considerându-l pe român unul dintre artizanii succesului (4-2) din Sicilia. Într-adevăr, Mutu a fost genial prin două devieri care l-au pus pe Gilardino în poziţie de singur cu portarul, faze nefructificate de coechipierul său. Din păcate, condiţia fizică l-a trădat în repriza secundă, când Mutu nu a mai fost atât de incisiv.

Urmează meciul cu Inter

Victoria de la Palermo a fost prima obţinută de Fiorentina în deplasare după 17 meciuri disputate în aproape un an (ultimul succes data din martie 2010, 3-1 la Napoli). De asemenea, meciul a coincis cu a 100-a prezenţă a „Fenomenului" în Serie A în tricoul viola, începând cu sezonul 2006-2007. Perioadă în care a marcat de 51 de ori, adică o medie de un gol la două partide. Pentru Mutu şi Fiorentina urmează „momentul adevărului", miercuri fiind programată restanţa cu Inter, campioana Italiei, a Europei şi a lumii.

" Mutu a început meciul cu Palermo ca şi cum ar fi fost prima sa partidă în Serie A. "
Gazzetta dello Sport cotidian italian

" Am avut probleme în trecut pentru că Gilardino nu se putea descurca fără Mutu şi Vargas."
Sinişa Mihajlovici antrenor Fiorentina

" Mutu ne-a dat încredere şi e un mare plus în compartimentul ofensiv. Suntem fericiţi că s-a întors."
Ricardo Montolivo căpitan Fiorentina

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite