„MuTwo“ i-a răpus pe unguri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Briliantul“ a înviat miraculos şi a jucat ca în vremurile bune cu maghiarii de la Debrecen. Fiorentina s-a impus cu 4-3, arătând un fotbal de calitate mai ales pe faza de atac, unde Mutu a fost strălucitor, dar a tremurat pe final după ce maghiarii s-au apropiat la un gol de egalare.

„Mamma mia, che Mutu”, a titrat „Gazzetta Dello Sport“ după una dintre cele mai convingătoare prestaţii ale românului în tricoul „viola”. Mutu a fost MVP-ul meciului pentru Fiorentina, reuşind o „dublă” în poarta lui Poleksici şi o pasă decisivă pentru Gilardino.

Tot „Briliantul” a stat şi la baza celui de-al patrulea gol al oaspeţilor, marcat de Santana, după un şut al lui Mutu respins de portarul maghiarilor. „Semne ale revenirii adevăratului Mutu au fost peste tot: înaintea meciului cu Debrecen, la antrenamente, în timpul meciului cu Juventus. Cu un astfel de Mutu se poate face diferenţa. El ne poate ridica din punct de vedere tehnic şi poate reprezenta un model pentru ceilalţi jucători care vor să se afirme“, a declarat după meci Cesare Prandelli.

Fiorentina a tremurat pe final, când Debrecen a marcat al treilea gol în minutul 88, dar totul s-a încheiat cu o seară perfectă pentru atacantul naţionalei, care l-ar putea îndupleca prin prestaţiile sale pe Răzvan Lucescu să îngroape securea războiului. Evoluţia entuziasmantă a lui Adrian Mutu a fost comentată ieri şi de către Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF. „Nu l-am sunat pe Mutu să-l felicit. E bine că înscrie la echipa de club, dar la naţională încă nu şi-a revenit. Răzvan are mână liberă şi va decide dacă-l va mai convoca sau nu la lot“, a spus „Kaiserul“.

Ghioane şi Marica, nici măcar rezerve

În celelalte partide disputate marţi seară în grupele Ligii, Ciprian Marica nu a prins nici măcar banca de rezerve la Stuttgart, fiind trimis în tribune de Markus Ba­bbel, înaintea meciului pierdut cu Sevilla, 1-3.

Nici Laszlo Bölöni nu a avut mai mult noroc la Atena, pierzând din nou în ultimele momente ale jocului cu Olympiacos Pireu, care a marcat golul de 2-1 în minutul 90+3 prin rezerva Stoltidis. La gazde, fostul portar rapidist Urko Pardo a fost rezervă.

Interul lui Chivu nu bate pe nimeni

Interul lui Jose Mourinho a înregistrat a treia remiză consecutivă în această ediţie a grupelor Ligii Campionilor, fiind ţinută în şah pe Giuseppe Meazza de Dinamo Kiev, scor final 2-2. Chivu a fost notat cu cinci de cotidianul „Gazzetta Dello Sport”, cea mai mică notă a partidei alături de Lucio, autor al unui autogol la scorul de 1-1, care i-a trimis pe ucraineni în avantaj la cabine. În schimb, Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev) nu a fost inclus în lotul celor 18 jucători convocaţi pentru acest meci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite