Mourinho vânează cu „motani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mourinho e nemulţumit că nu are opţiuni pentru atac pe bancă
Mourinho e nemulţumit că nu are opţiuni pentru atac pe bancă

Jose Mourinho l-a atacat pe directorul general al Realului, Jorge Valdano, după ce acesta i-a transmis în vară că nu-i mai cumpără atacanţi. Portughezul s-a declarat nemulţumit că trebuie să iasă la „vânătoare“ doar cu „motanul“ Karim Benzema.

Când a fost adus la Real Madrid în vară, Jose Mourinho sublinia necesitatea cumpărării unui atacant de careu. „Dacă Higuain sau Benzema se accidentează, vom avea probleme", spunea atunci portughezul, parcă anticipând situaţia prin care trece acum echipa sa.
Gonzalo Higuain s-a accidentat la spate şi este indisponibil pe termen lung, iar Karim Benzema a rămas singura opţiune de pe bancă. Enervat de acest inconvenient, Mourinho a explodat în conferinţa de presă de dinaintea meciului de ieri cu Zaragoza. „Dacă ieşi la vânătoare şi nu ai decât un motan, ieşi cu motanul pentru că singur nu poţi să te duci. Dacă ieşi în schimb cu un câine bun, vânezi mai mult. Cu o pisică, vânezi mai puţin", a spus Mourinho. „Traducerea" sună cam aşa: lusitanul consideră că a juca cu Benzema e ca şi cum ai vâna cu o pisică, în loc de un câine. Conform analogiei sale, Higuain este cel mai bun prieten al omului, iar Jorge Valdano, care s-a împotrivit aducerii unui vârf, inamicul antrenorului.

La Chelsea făcea comparaţii cu „ouă"

„The Special One" nu este la prima ieşire de acest gen. Pe vremea când era la Chelsea, acesta a folosit o exprimare asemănătoare, supărat că Roman Abramovici a decis să „oprească robinetul". „E ca ouăle şi omleta. N-ai ouă, nu faci omletă! La supermarket ai ouă de categoriile I, II si III. Unele sunt mai scumpe ca altele şi din ele se face omleta mai bună. Dar dacă ouăle de categoria I sunt în depozit şi n-ai acces la ele, atunci ai o problemă", spunea atunci Mourinho.În cele din urmă, fostul antrenor de la Inter a mai dres-o puţin: „Nu am plâns şase luni că nu-l am avut pe Kaka şi nu voi plânge acum că nu-l am pe Higuain! Ne vom descurca cum putem!".

Ţinte „de mâna a doua"

E clar că în iarnă Realul va umbla la „puşculiţă" pentru a aduce un atacant sau doi. Însă madrilenii nu vor arunca pe geam cu banii. Cei vizaţi sunt ghanezul Asamoah Gyan, de la Sunderland, Rodrigo Moreno, un vârf brazilian de la Bolton şi bosniacul Dzeko de la Wolfsburg. 

“Dacă încep cu Benzema şi el trebuie să iasă, nu am cu cine să-l înlocuiesc. Asta e o problemă, pe cine bag dacă el păţeşte ceva? Joc cu Albiol sau Garay vârf împins?"
Jose Mourinho antrenor Real Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite