Mourinho şi blestemul englez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, Inter, cu Chivu titular, nu a reuşit să treacă de Manchester United
Anul trecut, Inter, cu Chivu titular, nu a reuşit să treacă de Manchester United

Antrenorul lui Inter se întâlneşte în premieră cu echipa sa de suflet, Chelsea Londra. În ultimele două ediţii ale Ligii Campionilor, echipa lui Cristi Chivu a fost eliminată în optimi de formaţii britanice, Liverpool, respectiv Manchester United.

Meci „special" pentru cel supranumit „The Special One". Jose Mourinho este nevoit să ducă Interul în fazele avansate ale Ligii Campionilor împotriva „albaştrilor" de pe Stamford Bridge, locul unde lusitanul s-a simţit „ca peştele-n apă" în perioada 2004-2007.

Dincolo de încărcătura emoţională a disputei dintre Mourinho şi Chelsea, întreaga suflare a nerazzurilor va căuta răzbunare în faţa echipelor din Anglia. Motivul? Inter a fost eliminată de britanici în ultimele două campanii din Liga Campionilor, de fiecare dată în optimi.

Mai întâi a fost Liverpool, care s-a impus cu o dublă victorie (2-0 şi 1-0), apoi „diavolii" din Manchester , calificaţi după 0-0 şi 2-0. Aşadar, Liga Campionilor este marea provocare pentru Inter, „plictisită" să câştige campionate în Italia.

Record de invincibilitate pentru Mourinho

Mourinho sărbătoreşte azi opt ani de când nu a mai pierdut un meci pe teren propriu. E adevărat, recordul este valabil doar pentru campionatele interne (Portugalia, Anglia şi Italia), însă cele 158 de meciuri consecutive fără înfrângere (129 de victorii şi 29 de egaluri) reprezintă un record.

Altfel, gestul nebunesc al lui Mourinho, care şi-a „încătuşat" mâinile în semn de protest la adresa arbitrajului la meciul cu Sampdoria (0-0), va fi repetat diseară de fanii milanezi. „Jose, nu eşti singur!", se numeşte campania tifosilor, nemulţumiţi de cele trei etape de suspendare primite de Mourinho.

"Fac parte din istoria lui Chelsea şi nu mă voi bucura dacă Inter va câştiga."
Jose Mourinho
antrenor Inter Milano

Liga Campionilor, optimi, tur

16 februarie

Ol. Lyon - Real Madrid 1-0

Makoun 47

AC Milan - Man. United 2-3

Ronaldinho 3, Seedorf  85 / Scholes 36, Rooney 66, 74

17 februarie

FC Porto - Arsenal 2-1

Varela 11, Falcao 51 / Campbell 18

Bayern München - Fiorentina 2-1

Robben 48, Klose 89 / Kroldrup 50

Astăzi

ŢSKA Moscova - FC Sevilla
19.30, Boom Sport One

Inter Milano - Chelsea Londra
21.45, TVR 1

Meciurile VfB Stuttgart - FC Barcelona şi Olympiacos - Bordeaux s-au terminat după închiderea ediţiei.

Meciurile retur vor avea loc în perioada 9-17 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite