Mourinho se ia la trântă cu „blestemul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În „dubla“ cu Lyon, antrenorul portughez vrea să rupă „tradiţia“ nefastă a Realului, eliminată din optimile Ligii Campionilor de fiecare dată în ultimii şase ani. Împotriva lui Olympique Lyon, „galacticii“ caută revanşa pentru dubla manşă de anul trecut, încheiată cu calificarea surprinzătoare a francezilor.

Dacă-şi va duce echipa în sferturile Ligii Campionilor, s-ar putea spune că Jose Mourinho va repurta primul mare succes pe banca lui Real Madrid. Aceasta pentru că cea mai bogată echipă a lumii, de nouă ori câştigătoare a trofeului, se chinuieşte de şase ani să depăşească prima fază eliminatorie.

La a şaptea încercare, spaniolii au un antrenor nou, însă în faţa lor stă o veche şi neplăcută cunoştinţă.

Francezii de la Lyon sunt responsabili de ultima eliminare a Realului din Ligă (1-0 şi 1-1 în urmă cu exact un an), iar palmaresul direct este catastrofal pentru Cristiano Ronaldo şi ai săi. Astfel, din şase întâlniri directe cu madrilenii, Olympique n-a pierdut niciun meci (trei victorii şi trei remize), Realul plecând de fiecare dată învinsă la zero de pe Stadionul „Gerland".

De altfel, chiar după tragerea la sorţi din decembrie, Jose Mourinho ştia că nu va avea parte de o simplă formalitate în dubla cu Lyon: „Nu cred că am avut noroc. Francezii reprezintă un cadou veninos".

Benzema se întoarce acasă

Meciul de astăzi marchează şi revenirea la Lyon a lui Karim Benzema, acolo unde a jucat timp de cinci sezoane, până în 2009. „Nu cred că istoria se va repeta. Anul trecut i-am subestimat pe cei de la Olympique Lyon", a declarat internaţionalul francez al Realului.

Sigur de victorie, Benzema nu are însă garanţia că va începe din primul minut meciul cu fosta sa echipă, tehnicianul Jose Mourinho având de ales între el şi togolezul Emmanuel Adebayor pentru postul de vârf împins. În favoarea mijlocaşului francez de la Real vorbeşte statistica UEFA, Benzema fiind cel mai eficient atacant al Ligii Campionilor, cu o medie de un gol marcat la fiecare 62 de minute jucate.

"Nu cred că istoria  se va repeta. Anul trecut i-am subestimat."
Karim Benzema
atacant Real Madrid

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite