Mourinho face praf Realul: „Merităm doar să pierdem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

După primele două etape din campionat, madrilenii sunt la un punct de retrogradare şi la cinci de liderul Barcelona, iar jucătorii sunt arătaţi cu degetul de tehnicianul portughez.

Din când în când, fotbalul ţine să ne demonstreze că n-are nicio treabă cu logica. În această vară, Barcelona a fost clubul măcinat de schimbări, rămânând fără „creierul" Guardiola, în timp ce la Real Madrid stabilitatea a fost cuvântul de ordine.

După două etape, rezultatele arată de parcă situaţia ar fi fost exact inversă. Catalanii au punctaj maxim, în timp ce „galacticii" sunt mai aproape de retrogradare!

În cazul madrilenilor pare să se verifice teoria lui Murphy şi anume „ceea ce începe prost continuă şi mai prost". După un start ratat în La Liga, acasă, cu Valencia (1-1), şi o înfrângere în prima manşă din Supercupa Spaniei (2-3 la Barcelona), duminică seară, elevii lui Mourinho nici nu concepeau că pot obţine altceva decât victoria la Getafe.

A fost henţ la golul înfrângerii

Până la urmă, chiar această încredere excesivă a dus la un rezultat-şoc. Deşi au condus la pauză şi s-au întrecut în ratări, Ronaldo şi compania au lăsat senzaţia că nu sunt concentraţi şi, în loc să facă 2-0, s-au văzuţi egalaţi după o fază fixă. Nici la 1-1, Real n-a atacat cu luciditate, ci haotic, iar preţul l-a plătit în minutul 75, când, după un contraatac fulger, Barrada a făcut 2-1.

„Prestaţie inacceptabilă"

Jocul madrilenilor a fost atât de slab încât Mourinho, de obicei un contestatar al arbitrajului, a refuzat să dea vina pentru eşec pe henţul care a precedat golul de 2-1 pentru gazde.

„N-am de ce să fiu frustrat după acest rezultat, fiindcă am pierdut 100% meritat. Am avut o prestaţie inacceptabilă, dar cauzele nu pot fi discutate în presă. O să am o discuţie cu jucătorii", a spus portughezul. Acesta a admis că situaţia putea fi şi mai gravă pentru campioana Spaniei.

„Puteam fi chiar la şase puncte de Barcelona, dacă pierdeam şi cu Valencia, dar, în prima etapă, măcar am jucat ceva, pe când la Getafe n-am arătat nimic. Distanţa de cinci puncte care ne desparte de Barcelona e uriaşă, mai ales când te gândeşti că s-au jucat doar şase puncte până acum", a concluzionat Mourinho.

Avantaj pentru madrileni: Puyol are fractură de pomete

Cu două înfrângeri şi o remiză în primele trei partide oficiale, Real speră să dea un refresh la startul dezastrous de sezon prin câştigarea Supercupei. Returul programat mâine (ora 23.30 / Digi Sport 1) pe „Santiago Bernabeu" porneşte de la scorul de 3-2 pentru Barcelona. O veste bună pentru madrileni a venit după partidele din etapa a doua din campionat. Căpitanul catalanilor, Puyol, a suferit o fractură de pomete în meciul câştigat la Osasuna şi, foarte probabil, va rata returul cu Real.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite