Mourinho copiază Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut patru zile de la primul antrenament condus de Jose Mourinho la noua sa echipă, Real Madrid, iar lumea se întreabă ce a adus nou „The Special One" în vestiarul „galacticilor".

Ei bine, sistemul de joc pe care vrea să-l implementeze fostul tehnician al lui Inter nu diferă prea mult de cel care a dus-o pe marea rivală FC Barcelona în fruntea Spaniei şi a Europei.

Ideile principale sunt clare: circulaţie rapidă a mingii, presiune constantă în momentul când se pierde posesia şi un joc cu liniile avansate pentru a recupera cât mai repede balonul.

„El Clasico", la 28 noiembrie

De asemenea, toate exerciţiile de la antrenamente sunt efectuate cu mingea, iar Mourinho insistă asupra paselor din maximum două atingeri, adică exact ceea ce face şi Barcelona cu deja celebrul „tiki-taka".

Un alt amănunt: în absenţa jucătorilor de la Mondiale, cu prima echipă a lui Real Madrid se pregătesc şi nouă tineri de la formaţia secundă, strategie care dă roade de ani buni în curtea catalanilor.

Pe de altă parte, se cunosc şi datele confruntărilor directe dintre Barcelona şi Real: 28 noiembrie 2010 pe „Camp Nou", respectiv 17 aprilie 2011 pe „Santiago Bernabeu".

TRANSFERURI

Faţă de cele peste 250 de milioane de euro investite vara trecută în transferuri de Florentino Perez, campania de achiziţii din acest an a fost mult mai săracă. Astfel, „galacticii" au investit până acum doar 41 de milioane de euro pentru Di Maria (25), Leon (10) şi Canales (6).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite