Mourinho a ordonat: „Luaţi cartonaşul roşu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mourinho se consultă cu asistentul său (1), apoi îi transmite lui Dudek ce este de făcut (2).  Mesajul antrenorului ajunge la Casillas (3), care i-l spune lui Sergio Ramos (4)
Mourinho se consultă cu asistentul său (1), apoi îi transmite lui Dudek ce este de făcut (2). Mesajul antrenorului ajunge la Casillas (3), care i-l spune lui Sergio Ramos (4)

La 4-0 pentru echipa sa, cu câteva minute înainte de final, orice antrenor normal ar fi savurat succesul şi s-ar fi relaxat pe banca tehnică. Nu este şi cazul lui Jose Mourinho, cel supranumit „The Special One“ arătând încă o dată de ce este considerat printre cei mai buni tehnicieni din lume.

La Amsterdam, chiar dacă „galacticii" făceau spectacol pe teren, portughezul n-a avut linişte pe banca de rezerve gândindu-se la faptul că Xabi Alonso şi Sergio Ramos acumulaseră al doilea „galben" din acest sezon, la unul singur de o suspendare care putea veni în fazele avansate ale Ligii.

Astfel, după ce s-a consultat cu stafful său, „Mou" l-a trimis pe portarul de rezervă Dudek să-i transmită lui Casillas „ordinul" ca Alonso şi Ramos să cerşească al doilea "galben" şi, implicit, „roşu" pentru a sta în ultima etapă (fără nicio miză, cu Auxerre) şi pentru a intra în optimi cu un singur „galben" la activ. Alonso şi Ramos au întârziat repunerea mingii în joc atât de mult cât să-l forţeze pe arbitru să-i elimine.

„Au vrut să tragă de timp. Nu mi-a plăcut ce au făcut", a spus la final Mourinho, încercând să iasă nevinovat. „Strategia" sa va fi analizată însă de UEFA, care, în 2008, a avut de-a face cu un caz similar. Atunci, Juninho şi Cris, jucătorii lui Lyon, au primit câte 10.000 de euro amendă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite