Mourinho, pedepsit de UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strategia pusă la cale de Mourinho nu a fost deloc pe placul celor de la UEFA
Strategia pusă la cale de Mourinho nu a fost deloc pe placul celor de la UEFA

După corecţia primită din partea Barcelonei în "El Clasico", antrenorul Realului, Jose Mourinho, a fost suspendat şi amendat şi de către UEFA, după ce i-a obligat pe doi dintre jucătorii săi să încaseze cartonaşe roşii în meciul cu Ajax.

Forul european a decis că eliminările lui Sergio Ramos şi Xabi Alonso la meciul din Liga Campionilor cu Ajax au fost premeditate de tehnicianul potughez. Mourinho a fost suspendat o etapă şi a primit o amendă de 40.000 de euro. El va fi sub supravegherea UEFA în următorii trei ani, iar dacă va recidiva, sancţiunile vor fi mai mari.

Nici jucătorii implicaţi în scandal nu au scăpat, chiar dacă au avut doar rol de mesageri. Sergio Ramos şi Xabi Alonso au fost amendaţi cu câte 20.000 de euro. Pentru că au transmis indicaţiile lui Mourinho, Iker Casillas a fost amendat cu 10.000 de euro, iar rezerva Jerzy Dudek a fost penalizat cu 5.000 de euro. Totodată, şi clubul Real Madrid a fost amendat cu 120.000 de euro.

Mourinho a luat această măsură în meciul cu Ajax pentru ca jucătorii săi să fie suspendaţi la ultimul meci din grupe, care nu mai are nicio miză, şi să nu rişte să fie suspendaţi la partidele din "optimile" competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite