Mourinho, cel mai bun antrenor din lume în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei din primii patru antrenori de club ai anului trecut antrenează echipe spaniole: Mourinho, Guardiola şi Quique Sanchez Flores. Portughezul Jose Mourinho, antrenorul lui Real Madrid şi ex-tehnicianul lui Inter Milano, a fost ales "cel mai bun antrenor de club din lume" în 2010 de Federaţia Internaţională de Statistică a Fotbalului (IFFHS), care îl distinge pentru a treia oară cu acest "titlu", scrie El Mundo Deportivo.

Mourinho, care a reuşit să câştige "tripla" cu Inter Milano (campionatul Italiei, Cupa Italiei şi Liga Campionilor), s-a impus cu 294 de puncte, faţă de cele 188 ale lui Josep Guardiola, antrenorul Barcelonei.

Între cei mai buni 19 antrenori ai anului 2010 sunt 14 europeni, 2 sudamericani, 2 asiatici şi un african. Pe naţionalităţi, între aceştia sunt trei francezi, doi spanioli, doi italieni şi doi englezi. Din cei 19, cinci antrenează în Anglia, trei în Spania, doi în Germania şi alţi doi în Franţa. Mourinho a mai fost ales drept cel mai bun antrenor din lume în 2004 şi 2005. Şaizeci şi trei de ţări l-au pus pe antrenorul portughez pe prima poziţia a topului.

Nou intrat în rankingul antrenorilor de club şi între primii patru cei mai buni din lume este Quique Sanchez Flores, tehnicianul lui Atletico Madrid, ceea ce face ca trei din primii patru să fie antrenori ai unor echipe spaniole în 2010. Al patrulea este olandezul Louis Van Gaal, care a câştigat cu Bayern Munchen "dubla" în Germania şi a ajuns în finala Ligii Campionilor.

Vezi pe adevarul.es clasamentul primilor 10 antrenori de club ai anului 2010

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite