Mourinho, „The Special Loser“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătut fără drept de apel de Barcelona (2-0), antrenorul Realului a acuzat în stânga şi-n dreapta fără niciun fel de acoperire. Cel poreclit „The Special One“ a demonstrat încă o dată că nu ştie să piardă.

În mod normal, după o semifinală de Liga Campionilor, ar fi trebuit să scoatem în evidenţă capodoperele lui Leo Messi, în special cea de la golul doi care a „îngropat" Realul în propria casă. Iminenta calificare a Barcelonei a fost pusă însă în umbră de „scandalul de pe Bernabeu", declanşat şi întreţinut de Jose Mourinho. Cel mai bun antrenor al lumii şi-a văzut ameninţată coroana europeană chiar de către marele rival, iar acest lucru l-a făcut să-şi piardă raţiunea.

„Dacă spun tot ce gândesc, cariera mea s-ar putea termina aici!", a apucat să spună portughezul, fără să-şi dea seama că tirul de acuzaţii care a urmat i-au furat o mare parte din aura de antrenor „special". Bineînţeles, arbitrajul neamţului Stark a fost ţinta principală a lui Mourinho, care s-a considerat o victimă a unei conspiraţii mondiale: „Nu ştiu dacă în spatele acestor decizii e influenţa celor de la UNICEF (n.r. - sponsorul Barcelonei), puterea lui Villar (n.r. - preşedintele federaţiei spaniole) la UEFA sau poate faptul că le sunt foarte simpatic".

80 la sută n-are dreptate

„Credeţi că Mourinho a avut motive să se plângă de arbitraj?", a fost titlul unui sondaj efectuat de „Marca", ziarul de casă al madrilenilor. Oarecum surprinzător, aproape 80 la sută din cei care au votat, majoritatea fani ai Realului, nu i-au dat dreptate lui Mourinho! Poate că acest procent reflectează şi corectitudinea eliminării lui Pepe din minutul 61, scânteia care a aprins întreg scandalul.

Toată lumea a văzut cum „talpa" portughezului, ratând întâlnirea cu mingea, s-a îndreptat intenţionat şi periculos către piciorul lui Dani Alves. „Roşu" justificat! La fel de justificată a fost şi evacuarea de pe bancă a lui Mourinho, autor al unui circ ieftin (zâmbete şi gesturi ironice) la adresa arbitrilor. „N-am făcut nimic. Doar am râs şi i-am întrebat de ce l-au eliminat pe Pepe", a fost explicaţia puerilă a „galacticului-şef".

Mai mult, tehnicianul lusitan ar fi trebuit să-i mulţumească lui Wolfgang Stark pentru faptul că Real Madrid n-a terminat meciul în opt jucători, Marcelo şi Adebayor meritând şi ei „roşu" pentru faulturile dure şi intenţionate la Pedro, respectiv Busquets. E adevărat, catalanii sunt şi ei vinovaţi de simulările şi exagerările repetate cu care au încercat să taie jocul „la rupere" dictat de Mourinho. „Fotbalul e un joc de bărbaţi, dar jucătorii Barcelonei cădeau la fiecare atingere şi plângeau ca nişte bebeluşi", a remarcat togolezul Adebayor.

"Recunosc că suntem eliminaţi. Nu mai avem nicio şansă în returul de la Barcelona. Dacă dăm gol acolo, imediat o să ne «omoare» cu arbitri.''
Jose Mourinho
antrenor Real Madrid

Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA

- Eliminarea lui Pepe a fost regulamentară. Când ataci cu talpa pe tibia adversarului se impune cartonaş roşu direct.

- Nu înţeleg ce acuză madrilenii, având în vedere că şi Marcelo trebuia eliminat pentru că şi-a călcat intenţionat adversarul.

- Cei de la Real îi pot reproşa cel mult lui Stark că nu le-a dat mai multe „galbene" celor de la Barcelona. Per ansamblu însă, arbitrul nu a favorizat vreo echipă.

Lumea, la picioarele lui Messi

- „The Sun", cotidian englez: Regele golului, Lionel Messi, a pus bazele unei finale de vis cu Manchester United. Mourinho a vorbit despre Einstein pentru a-şi motiva jucătorii, dar Real a arătat mai degrabă ca Frankenstein.
- „Daily Telegraph", cotidian englez: Magnificul Messi şi-a bătut joc de toată tactica Realului. De acum, Mourinho nu mai e atât de special.
- „Express", cotidian german: Genialul Messi a făcut praf Realul. Au fost însă mulţi nervi şi teatru ieftin în joc, mai ales din partea Realului, care altfel nu poate ţine pasul cu Barcelona.

„Să-i fie ruşine lui Guardiola!"

N-are cum să mai fie pace între antrenorii celor mai valoroase echipe de club din lume. După ce s-au „înţepat" reciproc înaintea partidei, Guardiola şi Mourinho s-au salutat doar de formă, fără să se privească în ochi, la startul derby-ului, continuându-şi apoi războiul declaraţiilor.

„Guardiola e un antrenor fantastic, însă în locul lui mi-ar fi ruşine să câştig Liga Campionilor într-un asemenea mod", a punctat extrem de veninos portughezul. Ce-a vrut să spună tehnicianul Realului? „A luat deja o Ligă cu scandalul de pe «Stamford Bridge» din semifinala cu Chelsea. Acum o poate face iar cu scandalul de pe «Bernabeu». De patru ani se întâmplă la fel, alţii nu mai au nicio şansă: Drogba, Motta, Van Persie, Mourinho...", a explicat „The Special One", amintind astfel o serie de meciuri din trecut în care Barça a fost avantajată de arbitraje.

Pep l-a ignorat complet

De partea cealaltă, Pep Guardiola a refuzat să mai polemizeze cu rivalul său, mai ales că obiectivul calificării în finală e ca şi realizat. În schimb, tehnicianul catalan s-a concentrat să-i aducă laudele cuvenite celui care a decis soarta meciului de pe „Bernabeu". „Suntem norocoşi că-l avem pe Messi. La 23 de ani a reuşit să devină al treilea marcator din istoria de 100 de ani a clubului. E incredibil", a spus Guardiola.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite