Diego Longo: „Răzvan e ca Mourinho“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italianul îl vede pe Lucescu jr drept unul dintre marii antrenori ai Europei. El îl compară pe Răzvan cu tehnicianul lui Inter Milano şi spune că nu ar lucra cu altcineva. Preparatorul fizic se agită la fel de mult ca Răzvan şi la antrenamente ar vrea să facă tot.

„Adevărul“: Diego, cum ai ajuns în România?

Diego Longo: Era în 2005. Eu lucram la Genoa şi m-a sunat prietenul meu, Marco Oneto (n.r. preparator fizic la Dinamo), să-mi spună că un club din România şi-ar dori un preparator. M-am întâlnit cu Răzvan şi la trei zile după deja munceam la Rapid.

Ai jucat fotbal la vreo echipă din Serie A?

Da, am fost la juniori la Genoa, însă nu am ajuns la un nivel superior. Apoi, ­m-am apucat de şcoala de preparatori în Italia şi am făcut un master european organizat la Lyon, Bruxelles şi Lausanne.

Descrie-l pe Răzvan...

Este cel mai bun prieten al meu. Din punct de vedere profesional este unul dintre cei mai buni antrenori ai Europei. Da, ai Europei! Ştiu totul despre el, am fost şi în stagii de pregătire la Inter, AC Milan, i-am văzut pe Mourinho, Capello şi pot spune că Răzvan e la nivelul lor. Şi este încă tânăr.

Nu ai vrea să te întorci în Italia?

Nu, deloc. Cât timp sunt cu Răzvan, sunt mulţumit total. Nu visez nici la Milan, nici la Inter. Sunt la naţionala României, ceea ce e o mare mândrie pentru mine.

Cum stau românii din punct de vedere fizic?

Ai fi surprins, dar foarte bine. Stagiile voastre montane au dezvoltat capacităţile fotbalistului român, care acum este disponibil la muncă şi efort. Diferenţa faţă de Italia este că la voi jucătorii încep să acumuleze de la 18 ani încolo. Când termină junioratul sunt total nepregătiţi. Totuşi m-au impresionat jucători precum Ilyeş sau Nae Constantin care la vârsta lor dau 110% mereu.

Ţi-e teamă de modul în care vedetele naţionalei ar putea să te trateze?

Absolut deloc. Am discutat cu secunzii de la echipele lor de club şi toţi mi-au spus că jucători precum Mutu şi Chivu nu au făcut niciodată mofturi.

Al 13-lea străin

La naţională au mai fost 12 străini în trecut: austriacul Josef Uridil, care  a condus un meci al naţionalei, la CM 1934, scoţianul Peter Farmer şi austriacul Josef Wana, care a stat pe bancă la o singură partidă, în 1935. Pe lângă ei, au mai fost jucători originari din alte ţări care au evoluat pentru România: austriacul Isidor Gansl, elveţianul Charles Kohler, iugoslavul Svetozar Popovici, grecul Constantin Humis, polonezul Stanislaw Konrad, ungurii Franz Kugelbauer, Nicolae Cseh, Ladislau Csillag, Matyas Toth.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite