Mottoul Spaniei: „Focu’ la noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaniolii au doborât reduta georgiană după 86 de minute în care gazdele n-au văzut mingea
Spaniolii au doborât reduta georgiană după 86 de minute în care gazdele n-au văzut mingea

Campioana mondială şi europeană a stabilit un nou record de posesie a mingii în era Del Bosque: 80%!

Probabil, Florin Halagian, venerabilul tehnician de 73 de ani, se îngrozeşte atunci când vede un meci al Spaniei. „Armeanu'" brevetase, în anii '90, un stil de joc bazat pe contraatac, în care mingea era cedată, în mod deliberat, adversarului, sub sloganul „focu' la ei".

Vicente del Bosque (61 de ani), deşi cam din aceeaşi generaţie cu Florin Halagian, are o cu totul altă viziune asupra fotbalului. Până acum, în toate cele 64 de partide în care a stat pe banca naţionalei Spaniei, ibericii au avut o posesie superioară adversarului! Iar, marţi, în debutul în campania de calificare la Mondialul din 2014 - primul în care campioana ediţiei precedente trebuie să joace în preliminarii - „furia roşie" a stabilit un nou record. În partida cu Georgia, din deplasare, Iniesta şi compania au avut balonul în posesie 80 la sută din timp!

Dominarea lor teritorială nu s-a transformat însă şi într-un festival de goluri, Spania chinuindu-se la Tbilisi, unde a învins la limită, cu 1-0, printr-un gol marcat de Soldado în minutul 86!

Turcii se ceartă între ei

În ciuda victoriei categorice (3-0) contra Estoniei, Turcia are motive serioase de îngrijorare înaintea meciului cu România de peste o lună.

Otomanii vor da piept cu jucătorii lui Piţurcă într-o atmosferă tensionată, creată de câţiva dintre cei mai importanţi fotbalişti din lot. Tonul l-au dat experimentatul Hamit Altintop şi mijlocaşul Nuri Şahin, ambii cu aere de „vedete"
după ce, sezonul trecut, au fost în curtea lui Real Madrid. Cei doi nu s-au bucurat deloc pe banca de rezerve la golul de 1-0 marcat de Emre cu Estonia, stârnind o adevărată furtună, atât în vestiar, cât şi în presa de la Istanbul.
De asemenea, scandalul intern e întreţinut şi de Selcuk Inan, fotbalistul lui Galatasaray, aflat în mare formă, dar ignorat de selecţionerul Avci din primul „11" al naţionalei. Cu Estonia, Inan a intrat în minutul 68 şi a dat imediat golul trei, punând astfel paie pe foc.

Olanda e din nou „mecanică"

Dacă turcii sunt pe un butoi cu pulbere, Olanda pare să-şi fi regăsit liniştea. După demonstraţia de fotbal din Ungaria (4-1), selecţionerul Van Gaal le-a dat peste nas tuturor contestatarilor. Victoria e cu atât mai preţioasă cu cât starul Arjen Robben s-a accidentat la încălzire, dar a fost înlocuit cu brio de Lens (24 de ani), autor al unei duble.

„Portocala Mecanică" va întâlni România la 16 octombrie, la Bucureşti, în cel mai important meci al anului pentru noi.

54 la sută a fost posesia Olandei în partida câştigată cu 4-1 la Budapesta. Batavii au avut şase şuturi pe spaţiul porţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite