Motive de îngrijorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ŢSKA Sofia, Slask Wroclaw şi Austria Viena au câştigat meciurile din campionat înainte să dea piept joi cu Steaua, Rapid şi Gaz Metan în Liga Europa. Zicu se simte excelent la Sofia. Mijlocaşul, care a adus victoria în campionat a lui ŢSKA, a demonstrat că este în formă, mai ales că joi urmează meciul cu Steaua.

Steaua, Dinamo, Rapid, Vaslui şi Gaz Metan Mediaş vor juca joi în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Din păcate pentru noi, adversale trec printr-o perioadă foarte bună, majoritatea câştigând ultimele întâlniri din campionat. În Bulgaria, Ianis Zicu este principala gură de foc pentru ŢSKA. Din trei goluri marcate de sofioţi în primele două etape, el a reuşit două. În Austria, Roland Linz (Austria Viena) a devenit golgheterul campionatului, după ce a marcat de patru ori în ultimul meci de campionat. În Polonia, apele s-au liniştit la Slask, după ce echipa lui Orest Lenczyk a învins, în deplasare, pe Ruch Chorzow, scor 1-0. Vorskla Poltava, adversara lui Dinamo, este singura echipă care nu a câştigat, în timp ce Sparta Praga a jucat aseară după închiderea ediţiei.

Steaua - ŢSKA Sofia se joacă la Cluj (20.30, PRO TV)

ŢSKA Sofia. Ianis Zicu a înscris unicul gol al partidei ŢSKA Sofia-Cernomoreţ, scor 1-0, disputată, sâmbătă, în campionatul Bulgariei. Zicu, care a fost integralist, a marcat în minutul 79. Fotbalistul român a mai trimis o dată mingea în poartă, în minutul 30, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Adversara Stelei a evoluat în următoarea formulă: M'Bolhi - Bandalovski, Stoianov, Popov, Trifonov - Galcev (Ademar 73), Iancev, Nelson (Ziveci 84) - Delev, Zicu, Platini.

Austria Viena - Gaz Metan (ora 20.00, nu s-a stabilit încă televizarea)

Austria Viena. Adversara lui Gaz Metan Mediaş a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, pe Kapfenberg. Golurile învingătorilor au fost marcate de Jun, unul, şi Linz, patru. Antrenorul Karl Daxbacher a trimis în teren următorii jucători: P. Grunwald - Klein, Margreitter, Ortlechner, Suttner - Hlinka, Liendl (A. Grunwald 69) - Barazite (Tadici 76), Jun (Stankovici 46), Junuzovici - Linz. „Dubla cu Gaz Metan este foarte importantă pentru club. Cu siguranţă, o să fie mai greu decât împotriva lui Kapfenberg", a spus Linz.

Slask Wroclaw - Rapid (ora 21.00, TVR 1)

Slask Wroclaw. Formaţia Slask Wroclaw a învins, vineri, în deplasare, scor 1-0, echipa Ruch Chorzow, într-o partidă din etapa a III-a a campionatului Poloniei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Diaz, în minutul 88. Adversara Rapidului a evoluat în următoarea formulă: Kelemen - Celeban, Pietrasiak, Spahic, Wasiluk - Cetnarski (Sobota 85), Cwielong (Sztylka 46), Elsner, Madej - Mila, Voskamp (Diaz 62). Cu această ocazie, atacantul Cristian Omar Diaz s-a împăcat cu antrenorul Orest Lenczyk, după ce îl acuzase pe acesta că nu-l foloseşte deoarece este "mai închis la culoare".

Vorskla - Dinamo (ora 20.00, Digi Sport1)

Vorskla Poltava. Adversara lui Dinamo a remizat, vineri, în deplasare, scor 0-0, cu echipa Krivbas Krivoi Rog, într-un meci din etapa a VI-a a campionatului Ucrainei. Vorskla a evoluat în următoarea formulă: Dolhanski - Dallku, Selin, Cesnakov, Krasnoperov - Markoski, Oberemko, Rebenok, Yesin (Krivoşenko 90+2) - Hromov (Sachko 62), Asipenka (Zakarliuka 62).

FC Vaslui - Sparta Praga se joacă la Piatra-Neamţ (ora 19.00, Digi Sport 2)

Sparta Praga. Adversara Vasluiului a jucat aseară, după închiderea ediţiei, cu Slovacko. După două etape, Sparta are maximum de puncte, dar asta nu a împiedicat-o să facă un super-transfer. Mijlocaşul Jiri Jarosik, aflat la final de contract cu echipa Real Zaragoza, a semnat o înţelegere pe două sezoane. În vârstă de 33 de ani, Jarosik a mai jucat la ŢSKA Moscova, Chelsea Londra, Birmingham City, Celtic Glasgow şi Krîlia Sovetov Samara. El are şi 23 de selecţii în naţionala Cehiei.

Dan Petrescu: „Nu se vor califica mai mult de două echipe"

Echipa pregătită de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, cu Dacian Varga şi Gheorghe Bucur printre titulari, a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, pe FK Rostov. Bucur a jucat tot meciul, iar Varga a fost înlocuit în minutul 60, în timp ce mijlocaşul Răzvan Cociş a evoluat pe toată durata întâlnirii la Rostov. Astfel, Kuban a reuşit să obţină a doua victorie consecutivă, lucru care l-a mulţumit pe „Bursuc".

Dan Petrescu, nemulţumit de fotbalul românesc  Foto: m. vilău



„Am sperat să câştigăm, dar cam nemeritat. Era un derby important pentru club, important pentru fani. Voiam să legăm şi noi două victorii la rând, trei-patru dacă se poate, pentru că până acum, după victorii veneau înfrângeri", a spus Petrescu.

Antrenorul lui Kuban a vorbit şi despre şansele echipelor româneşti de a ajunge în grupele Ligii Europa, şi nu crede că se pot califica mai mult de trei formaţii. „Echipele românesti vor avea o misiune grea în play-off-ul Ligii Europa. Nu cred că se vor califica mai mult de două echipe, maximum trei. Noi trebuie să ne promovăm tinerii, dar nu facem asta, pentru că preferăm să aducem străini de mâna a doua. Desigur, sunt şi străini de valoare la noi, dar majoritatea acestora nu cresc nivelul campionatului", a mai afirmat tehnicianul ruşilor.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite