Morţi şi răniţi înaintea meciului Coasta de Fildeş - Malawi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunele de pe stadionul Houphouet-Boigny nu au mai făcut faţă avalanşei de suporteri ivorieni veniţi, duminică, la spectacolul oferit de Drogba sau Kalou.

Cele 35.000 de locuri au fost ocupate în scurt timp, iar alte câteva mii de oameni au fost nevoiţi să forţeze intrările pentru a vedea jocul Coastei de Fildeş cu Malawi, din preliminariile pentru Mondiale.

Îmbulzeala creată i-a determinat pe oamenii de ordine să folosească gazele lacrimogene, moment în care panica a devenit şi mai mare. Busculada generală a dus la prăbuşirea unui zid al arenei. Rezultatul? 19 morţi şi 132 de răniţi.

Pe recent renovatul stadion din Abidjan, „elefanţii”, aşa cum sunt porecliţi jucătorii din reprezentativa Coastei de Fildeş, au câştigat la scor, 5-0, partida împotriva celor din Malawi.

Altă tragedie în Liberia

Anul trecut, în luna iunie, Liberia şi Gambia disputau un joc tot în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010. O bară de metal de la un etaj superior al arenei din Monrovia a căzut peste mai mulţi fani ghinionişti, aflaţi la nivelul inferior. Atunci, 10 persoane au murit strivite sau sufocate.

Cel mai tragic incident din istoria fotbalului s-a petrecut la 15 aprilie 1989 la semifinala din Cupa Angliei dintre Liverpool şi Nottingham Forest, disputată pe arena „Hillsborough”.

Sute de fani ai celor de la Liverpool au fost striviţi din cauza aglomeraţiei create într-o peluză. 94 au murit. Ulterior, alte două persoane şi-au pierdut viaţa la spital.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite