Monument de ineficacitate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realul lui Mourinho are probleme mari la finalizare. „Galacticii“ au avut nevoie de 105 şuturi la poartă pentru a marca şase goluri. Liderul Valencia are cel mai bun randament dintre echipele de pe podiumul Primerei, echipa antrenată de Unai Emeri având un procent de finalizare de 14%.

Statistic, Real Madrid este cea mai spectaculoasă echipă din Primera Division, elevii lui Jose Mourinho expediind în primele cinci etape nu mai puţin de 105 şuturi la poarta adversarului. În realitate însă, lucrurile stau exact pe dos.

De ce? Pentru că din cele 105 şuturi, doar şase s-au materializat în goluri, astfel că madrilenii au parte de unul din cele mai slabe starturi de sezon din istorie în ceea ce priveşte eficienţa.

Cel mai prost la acest capitol stă Cristiano Ronaldo, care a tras de 41 de ori pentru a marca o dată, în timp ce Higuain a avut nevoie de 15 şuturi pentru acelaşi rezultat, sunt calculele făcut de spaniolii de la Marca. Procentajul madrilenilor este de-a dreptul ruşinos: doar 5,7% din ocazii au fost materializate.

„Am pierdut patru puncte pentru că nu marcăm"

În comparaţie, David Villa şi Messi au punctat de două ori, din 25, respectiv 11 şuturi, Barcelona marcând în total de nouă ori din 80 de şuturi în primele cinci meciuri în campionat. Adică un procentaj de 11,2%.

Cel mai bine la acest capitol stă liderul Valencia, care a dat tot nouă goluri, din 64 de şuturi, adică o rată de finalizare de 14%. Jose Mourinho s-a declarat şi el dezamăgit de eficienţa atacanţilor săi, după 0-0 cu Levante, în ultima etapă.

„Dacă din şase ocazii, dai două-trei goluri e bine. Numai că noi ne mărim diferenţa dintre ocazii şi goluri cu fiecare meci. E o problemă pentru că am pierdut din cauza asta patru puncte", a declarat portughezul.

Noul antrenor al Realului este însă mai frustrat decât o arată: anul trecut, pe vremea lui Manuel Pellegrini, Realul marcase de 16 ori după cinci etape.

Mourinho începe cu scandalul şi în Spania

Portughezul a început să apeleze la tacticile sale „specifice" şi în Primera Division. Mourinho a fost acuzat de antrenorul Luis Garcia şi de jucătorii lui Levante că l-a provocat tot meciul pe Javier Del Horno, după ce fostul jucător al lui Chelsea l-a faultat tare pe Ronaldo în minutul 22.

„I-a vorbit urât lui Del Horno şi ne-a spus să închidem gura" a declarat pentru As, Juanlu de la Levante. Real Madrid a solicitat şi un penalty, la un henţ al aceluiaşi Del Horno, într-un duel cu Higuain.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite